Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

SAJL noudattaa Olympiakomitean linjauksia urheilun rajoitusten osalta

SAJL:n hallituksen työvaliokunta on kokouksessaan käsitellyt urheilun rajoitusten soveltamista amerikkalaisessa jalkapallossa. Työvaliokunnan linjaus pysyy edelleen samana kuin aikaisemmin. Noudatamme säntillisesti Olympiakomitean linjauksia urheilun rajoitusten osalta.

Aikuisten harrastustoiminta

Olympiakomitean linjauksen mukaan aikuisten harrastustoiminta ja harrastustason ottelu-, kilpailu- ja sarjatoiminta keskeytetään kaikissa lajeissa koronapandemian leviämisvaiheen alueilla. Aikuisten harrastustoiminnalla tarkoitetaan yli 20-vuotiaiden toimintaa.

Kilpasarjat

Aikuisten kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu toteutetaan omassa pienryhmässä ja joukkueessa. Huippu-urheiluksi laskettavissa toiminnoissa mahdolliset ottelut järjestetään ilman yleisöä.

Aikuisten kilpa- ja huippu-urheilua on lajien maajoukkuetoiminta, SM- ja 1-divisioonatason toiminta sekä jalkapallon, salibändyn ja jääkiekon muu vastaava valtakunnallisen tason toiminta, sekä lajien kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.

Amerikkalaisessa jalkapallossa kilpasarjoja ovat miesten ja naisten Vaahteraliigat sekä miesten I-divisioona. Lisäksi Olympiakomiten linjauksen mukaisesti SAJL:n naisten I-divisioona. Kaikkia muita sarjoja siis koskevat harrastustoimintaa koskevat rajoitukset alueittain ja pandemiavaiheittan.

Lapset ja nuoret

Alle 20-vuotiaille toimintaa tarjoavien tulee tutustua yksityiskohtaisesti Olympiakomitean suosituksiin terveysturvallisesta toiminnasta koronaepidemian kaikissa vaiheissa.

Lasten ja nuorten kilpailuja ja otteluita ei järjestetä eikä lasten ja nuorten toiminnassa matkusteta tapahtumiin, otteluihin ja kilpailuihin oman alueen (sairaanhoitopiiri) ulkopuolelle. Kilpailutoiminnan käynnistäminen arvioidaan erikseen, toiminta ei käynnisty ainakaan ennen 20. helmikuuta. Virtuaalisesti järjestettävä kilpailutoiminta on mahdollista.

Tutustu:  Olympiakomitean suositukset

Lataa PDFTulosta