Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

SAJL puheenjohtaja Roope Noronen 50-vuotta

 

Jenkkifutisliiton pitkäaikaisella puheenjohtajalla on pyöreiden vuosien juhlapäivä. Roope Noronen edustaa urheilujohtamisessa pitkän linjan sitoutumista  lajiin ja sen kehittämiseen. Ensimmäisen luottamustoimen amerikkalaisessa jalkapallossa hän otti vastaan jo vuonna 1998.

Roope Noronen on toiminut SAJL:n puheenjohtajana vuodesta 2001 alkaen. Hän on toiminut myös lajin Euroopan Liiton (EFAF) varapuheenjohtajana sekä Maailman Liiton (IFAF)  eri tehtävissä 2008 alkaen.

Roope Noronen on toiminut erityisesti kilpailutapahtumien vastuuhenkilönä mm. Japanissa kesällä 2007 järjestetyn MM-turnauksen johtotehtävissä, amerikkalaisen jalkapallon nuorten ensimmäisessä MM-lopputurnauksessa kesällä 2009. Vastuut ovat jatkuneet kisajärjestelyjen suhteen viime vuosien arvokisoilla Suomessa naisten ja miesten arvokisoissa.

  • EFAF Euroopan Liitto varapuheenjohtaja 2001-2010
  • IFAF varapuheenjohtaja 2008-2015
  • IFAF puheenjohtaja 2015-2016 
  • IFAF kilpailupäällikkö 2021

 

Noronen on toiminut liittotason tehtävien lisäksi Helsinki Roostersin puheenjohtajana vuosina 1998–2002. Hänet on palkittu keväällä 2009  SAJL:n ensimmäisenä kultaisen ansiomerkin saajana.

Omalla pelaajaurallaan Noronen pelasi Roostersin edustusjoukkueessa takamiehen paikalla vuosina 1993–1996 saavuttaen kaksi SM-kultaa ja kaksi SM-pronssia. Nuorten maajoukkueessa Noronen voitti U18 EM-kultaa 1992.

Roope Noronen treenitauolla 1992 Toulon Ranskassa U18 EM-kisoissa.
Noronen on tuttu näky kansainvälisten otteluiden kuliseissa
Noronen naisten 2022 MM-kisojen loppuhuipennuksessa Vantaalla

Siviilissä Noronen on työskennellyt vakuutusalalla lakimiehenä, osastopäällikkönä ja lakiasioiden päällikkönä vuodesta 2006 alkaen. Nykyroolissaan Työeläkevakuutusyhtiö Elossa Compliance Officerina hän on ollut rakentamassa Elon Compliance-toimintoa sen alusta alkaen. Compliance Officerin tehtävänä on varmistaa, että yhtiön toiminnassa noudatetaan lakeja ja viranomaismääräyksiä sekä toiminta on arvojen mukaista ja eettisesti kestävää.

Ei ole sattumaa, että Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liitto on Norosen johdossa noussut yhdeksi suomalaisten urheilujärjestöjen edelläkävijöistä governance, compliance-toimintojen käyttöönotossa.

 

Isot onnittelut Roopelle!

 

Kuvat: Jari Turunen, SAJL arkisto

Lataa PDFTulosta