Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

SAJL tekniikkaleiri XVII

Covid-19 toi omat haasteensa tälle leirille, joka siirrettiin kesäkuulta elokuulle. Seitsemännelletoista tekniikkaleirille osallistui lopulta 30 nuorta urheilijaa Helsingistä, Kuopiosta, Jyväskylästä, Seinäjoelta, Lohjalta, Espoosta ja Sipoosta. Pajulahden urheilukeskus oli kesäkuun aikana käynnistänyt toimintansa täydellä kapasiteetillla. Tosin ulkomaiset vieraat Nastolan maisemista puuttuivat. Pajulahdesta puuttuivat  myös paarmat ja mäkäräiset, jotka ovat yleensä osallistuneet kesäkuun leirien harjoitteluun aktiivisesti omalla tavallaan. 

Kolmipäiväinen tekniikkaleiri noudatti perinteistä kaavaa kuuden harjoituksen puitteissa:maanantai vietettiin hyökkäystekniikoiden parissa, tiistai puolustuksen ja keskiviikko erikoisjoukkuetaitojen hiomisessa. Apuvälineet olivat ahkerassa käytössä..

Fysiikkavalmentaja Henri Väänänen ohjasi lämmittelyt asianmukaisesti ja jokaisen leiriläisen motorisia valmiuksia kehitettiin ja ylläpidettiin jokaisen harjoituksen alussa unohtamatta loppuverryttelyä. 

Tämän vuoden leirillä mukana oli yksi amerikkalainen valmentaja Kaleb Wezdenko, joka on aikoinaan pelannut  Grand View Universityn riveissä Iowassa.

Konkarivalmentaja Tuomas Heikkinen kristallisoi amerikkalaisen jalkapallon oppeja niin kentällä kuin luentosalissa.

Leirin luento-osuudet käsittelevät jenkkifutiksen perusteita ja fyysistä harjoittelua sekä lajin suomalaista 40-vuotista taivalta.  Opiskelua ja urheilemista Pohjois-Amerikassa kävi esittelemässä Pajulahden uutuuttaan huokuvassa auditoriossa SAJL:n dual career opinto-ohjaaja Jyrki Lempinen. 

Kasva urheilijaksi -testit ovat olleet leirin ohjelmassa vuodesta 2012. 7 eri testiä on jaettu kuuten eri harjoitukseen. 10-16-vuotiaille soveltuvat valtakunnalliset ominaisuustestit ovat hyvä mittari urheilullisuuden yksilökohtaiseen mittaamiseen ja seuraamiseen.

Tekniikkaleirin viimeisenä leiripäivänä suoritettiin taitokisa hike-punt-pass, jonka voittajiksi selvisivät Jyväskylä Jaguarsin pojat:
2009-2010 syntyneet: Oskari Tuovinen, yhteistulos 55 jaardia
2008 syntyneet: Morten Mehtälä, yhteistulos 65 jaardia
2006&2007 syntyneet: Emil Hintikka, yhteistulos 75 jaardia
2005 syntyneet: Emil Mannermaa, yhteistulos 92 jaardia

Viimeisen treenin sisältö keskittyi pelaamiseen, jota tehtiin flagin eli lippupallon muodossa.

Lataa PDFTulosta