Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

SAJL:n terveiset lajiyhteisölle kauden käynnistyessä

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallo ry:n puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan terveiset jenkkifutisperheelle pääsarjakausien käynnistyessä.


Tervehdys Jenkkifutisperhe,

Kausi 2022 on jo osassa sarjoista alkanut ja liigat käynnistyvät tulevana viikonloppuna. Nyt näyttää hienosti siltä, että kaudet päästäisiin pelaamaan ilman koronarajoituksia ja yleisö pääsee taas sankoin joukoin katsomaan pelejä eri sarjatasoilla.

Kotimaisten pelien lisäksi tänä vuonna tarjotaan nautittavaksi naisten MM-kisat 30.7.-7.8. ja miesten Suomi – Ruotsi maaottelu sekä Suomi – Tanska EM-alkusarjan ottelu lokakuussa Vantaalla. Myös U17 PM-kisat pelataan lokakuussa ainakin osittain Vantaalla, mutta turnausmuoto on vielä avoin.

Hyvältä näyttää, mutta. Kentältä kuuluu jo nyt, että kaikkien käytös ei ole ollut reilun pelin mukaista. Viime syksynä SAJL oli mukana Älä riko urheilua -kampanjassa, jossa nostettiin esiin ihmisoikeuksia ja niiden merkitystä myös urheiluyhteisössä. Me haluamme, että toiminta kentillä ja kenttien laidalla on erilaisuutta kunnioittavaa. Me emme hyväksy syrjintää sukupuoleen, ikään, rotuun, kieleen tai mihinkään muuhunkaan taustaan liittyen. Meille on tärkeää, että jokainen yksilö voi urheilla ja toimia jenkkifutisyhteisössä turvallisesti ja omana itsenään.

Meillä vanhemmilla on vastuu siitä, että levitämme suvaitsevia arvoja lapsille ja nuorille. Valmentajat, joukkueidenjohtajat ja seuratoimijat ovat tässä erityisasemassa. Puhuttehan siis urheilijoidenne kanssa näistä teemoista jenkkifutisvalmennuksen ohessa ja erikseen, myös urheilijoiden vanhempien kanssa. Työkaluja suvaitsevaisuuden kehittämiseen kyllä löytyy – asenne ratkaisee. Meidän, teidän ja kaikkien lajimme parissa toimivien asenne. Vaikka emme tällä hetkellä valmenna urheilijoita, olemme suorittaneet Vastuullinen valmentaja -verkkokurssin, jota suosittelemme kaikille sportin parissa toimiville.

Jenkkifutisperheen arvopohja perustuu yhdessä tekemiseen, lajirakkauteen ja periksiantamattomuuteen, joita ohjaavat reilun pelin periaatteet ja urheilun eettiset arvot. Näiden arvojen mukaista toimintaa peräänkuulutamme kentille, sillä vain toisiamme kunnioittaen voimme nostaa lajimme arvostusta ja saada entistä laajemmat joukot lajimme pariin.

Jos sinä olet kohdannut epäasiallista käytöstä, kerro siitä. Voit tehdä sen SAJL ilmoituskanavan kautta tai muiden alla olevien lajeihin sitoutumattomien palvelujen kautta.

 

Lisätietoa:  Olympiakomitean ohjeen epäasialliseen käytökseen puutumisesta

 

Menestyksekästä ja reilua kautta 2022

  • Roope Noronen, puheenjohtaja SAJL
  • Mika Heinonen, toiminnanjohtaja SAJL

 

 

Lataa PDFTulosta