Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Vastuullisuus, hyvä hallinto ja toimiva ympäristöohjelma nostivat SAJL:n valtionavustuksen ennätyslukuihin

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yleisavustukset valtakunnallisille ja alueellisille liikuntaa edistäville järjestöille. Avustuksia myönnettiin yhteensä 40 039 000 euroa 114 järjestölle.

Valtakunnalliset ja alueelliset liikuntaa edistävät järjestöt on ryhmitelty valtakunnallisiin liikunnan palvelujärjestöihin, lajiliittoihin, muihin valtakunnallisiin liikuntaa edistäviin järjestöihin sekä liikunnan aluejärjestöihin.

Lajiliittojen osuus järjestöjen avustuksista on 23 560 000 euroa. Lajiliitoista suurimmat avustukset saivat Suomen Palloliitto (2 135 000 euroa), Suomen Jääkiekkoliitto (1 607 000 euroa), Suomen Voimisteluliitto (1 545 000 euroa), Suomen Salibandyliitto (1 230 000 euroa), Suomen Urheiluliitto (1 082 000 euroa) ja Suomen Hiihtoliitto & Ski Sport (1 030 000 euroa).

Liikunnan aluejärjestöille myönnettiin yhteensä 3 973 000 euroa.

SAJL:n avustus taas uuteen ennätyslukuun

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitolle myönnettiin avustusta 190.000 euroa. Summa on yli 2,7 % suurempi kuin edellisen vuoden luku ja samalla jälleen lajiliiton kaikkien aikojen suurin. 2000-luvun aikana SAJL:lle myönnetty valtionavustus on yli kuusinkertaistunut, eikä kasvu ole sattuman tulosta. Tasainen kasvutrendi kertoo siitä, että liitossa on panostettu oikeisiin asioihin ja samalla perustoiminnot ovat kunnossa.

SAJL:n toiminnanjohtaja Mika Heinonen on äärimmäisen tyytyväinen kasvutrendin jatkumisesta.

-Olemme tyytyväisiä siitä, että avustussummamme jatkaa nousua. Ministeriön edustajien kanssa käydyissä keskusteluissa olemme saaneet vahvistusta sille, että yhdessä seurojemme kanssa tekemäämme työtä arvostetaan ja tämä näkyy myös yleisavustuksen kasvuna.

SAJL:n valtionavustuksen tasaisen kasvun perustana on ollut pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen työ lajiperheen parissa laadittujen strategioiden pohjalta. Määrätietoinen panostus laadukkaan kilpailutoiminnan ohella tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, vastuullisuuteen, hyvään hallintoon sekä ympäristöohjelmaan on vakiinnuttanut jenkkifutisliiton asemaa arvostettuna ja luotettuna toimijana lajiliittojen parissa.

 

Lue lisää:  OKM:n tiedote 16.2.2023

Tutustu:  Avustukset lajiliitoittain 2023

 

 

Lataa PDFTulosta