Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Samu Juppo naisten jenkkifutismaajoukkueen päävalmentajaksi

Amerikkalaisen Jalkapallon naisten maajoukkueen päävalmentajaksi on valittu Samu Juppo. Juppo toimi elokuussa Vantaalla pelatuissa MM-kisoissa maajoukkueen puolustuksen koordinaattorina. Uuden päävalmentajan sopimus on voimassa vuoden 2026 MM-kisoihin saakka.

Naisten jenkkifutismaajoukkueen päävalmentajan positio vapautui haettavaksi tehtävää menestyksellä hoitaneen Mika Elorannan sopimuksen päätyttyä MM-kisojen pronssisiin mitaleihin. Syyskuun alussa päävalmentajana aloittava Samu Juppo toimi Elorannan valmennustiimissä puolustuksen koordinaattorina.

Samu Juppo aloitti amerikkalaisen jalkapallon harrastamisen lippupallolla vuonna 1989. Valmentajan rooliin hän siirtyi vuonna 2009 ja on toiminut valmentamissaan joukkueissa päävalmentajana, hyökkäyksen koordinaattorina, puolustuksen koordinaattorina, erikoisjoukkueiden koordinaattorina, videovalmentajana sekä apuvalmentaja. Kausina 2020–2021 Juppo toimi Vaahteraliigassa pelaavan Seinäjoki Crocodilesin päävalmentajana.

Naisten maajoukkueen parissa Juppo on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien. Vuonna 2019 hän oli puolustuksen koordinaattorin roolissa voittamassa Suomelle Euroopan mestaruutta ja elokuussa 2022 MM-pronssia.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton puheenjohtaja Roope Noronen on tyytyväinen, että maajoukkueen peräsimeen löydettiin nopeasti valmentaja, jolla on vahvat näytöt ja muun valmennusryhmän tuki:

-Olen erittäin iloinen, että saimme Jupon päävalmentajaksi naisten maajoukkueellemme. Juppo on ollut mukana maajoukkuevalmennuksessa jo useamman vuoden ja menestyksekkäästi päättyneiden MM-kisojen jälkeen saamme hyvää jatkuvuutta toimintaan

Samu Juppo on innostunut uudesta roolistaan ja lähtee johtamaan naisten maajoukkuetta kohden vuoden 2023 EM-pelejä:

-Todella innoissani lähden viemään ja kehittämään Naisten maajoukkueen toimintaa eteenpäin. Kesän MM-kisoissa joukkueen huikeat otteet osoittivat sen, että meillä on täydet mahdollisuudet taistella kirkkaimmasta mitallista jokaisissa tulevissa kisoissa. Ensimmäinen haasteena EM-kisat ja niihin valmistautuminen. Britit sijoittuivat kuitenkin MM-kisoissa meidän yläpuolle, joten senkin osalta aika paljon jäi hampaan koloon tulevia EM-otteluita ajatellen. Itselle isona asiana on, että jatkossakin hyvin samalla valmennusstaffilla päästään jatkamaan aloitettua työtä. Tämä kehitystyö vaatii myös tiivistä yhteistyötä ja tukea seurajoukkueisiin.  

Jupolla on jo selkeä näkemys, mitkä ovat seuraavat toimenpiteen maajoukkueen menestyksen jatkon varmistamiselle:

Ensimmäisenä tehtävänä täytyy varmistaa vielä koko staffin kokoonpano. Tämän jälkeen lähdemme yhdessä summaamaan niitä kehityskohteita ja kokemuksia, joita on eteen tullut aiemmissa projekteissa. Mietitään yhdessä ratkaisumalleja ja toteutuksia, jotta kehityksen polku jatkuu edelleen Suomen naisten amerikkalaisessa jalkapallossa.

 

Taistelu naisten EM-mitaleista käynnistyy syksyllä 2023.  Tarkemmat aikataulut kansainvälisistä peleistä julkaistaan myöhemmin.

 

Lataa PDFTulosta