Ajankohtaista

Sarjanousijat vastakkain miesten ykkösen avauspelissä

Miesten I-divisioonan nousijajoukkueet Pirkkala Spartans ja Oulu Northern Lights ottavat varaslähdön divarikauteen lauantaina. Kuuden joukkueen sarjaksi kasvaneesta divarista odotetaan tasaista.

Miesten I-divisioona on kokenut ison muutoksen sitten edellisen kauden. Joukkuemäärä on kasvanut neljästä kuuteen, ja mukana on neljä uutta joukkuetta.  Viime kauden Spagettimaljan voittajajoukkue Wasa Royals pelaa pelejään tänä kesänä Vaahteraliigassa, ja on jo osoittanut ykkösessä vietetyn vuoden hyödyt nuorelle joukkueelle. Uusina joukkueina paikasta Spagettimaljaan ovat taistelemassa Vaahteraliigasta ykköseen tippunut Kotka Eagles, kakkosdivarin voittaja Helsinki Wolverines Blue, Pirkkala Spartans ja Oulu Northern Lights.  Sarjassa viime kaudella pelanneista mukana jatkaa Tampere Saints ja Vantaan TAFT. Viime kaudella ykkösessä pelannut Pori Bears vetäytyi sarjasta pelaajapulansa takia.

Odotettavissa tasaista vääntöä

Ykkösen avauksesta on odotettavissa tasaista vääntöä. Kotijoukkue Northern Lights on launtain joukkueista ainoa, joka marssittaa kentälle sääntöjen salliman jenkkivahvistuksen. Aiemmin Pori Bearsissa tuhoisaa jälkeä pelannut Romello Herbiniltä odotetaan isoa panosta oululaisjoukkueessa. Kahden Bearsissa pelatun kauden ja 11 pelin aikana Herbin on kerännyt tilastoihinsa 76 taklausta ja kolme syötönkatkoa. Viime kaudella mies oli myös porilaisten paras pallonkantaja 210 jaardilla ja yhdellä TD:llään. Lauantaina nähdään millaista roolia Lightsin päävalmentaja Joonas Taina on rakentanut vahvistukselleen.

Pohjoiseen matkaava Spartans lähtee kauteen ilman yhdysvaltalaispelaajia, mutta mukana on Porissa pitkään pelannut ja ”suomalaistunut irlantilainen” monitoimipelaaja Dominic Olney joka tuo joukkueeseen kansainvälistä tunnelmaa.  Pääosin pirkkalalaisten pelaajarunko on säilynyt hyvin kasassa ja joukkueen pelisysteemiä on saatu rakentaa jo opitun pelikirjan päälle. Spartans on valmis ja hyvin virittäytynyt ensimmäiseen kauteensa ykkösessä.

Ottelu alkaa lauantaina 27.5. Castrenin kentällä klo 12:00.  jenkkifutis on parasta paikan päällä katsottuna, mutta jos et ehdi mukaan, kaikki miesten ykkösen pelit ovat tarjolla Ruutu+ kanavalla.

 

Tutustu:

 

Kuva: Aino Raki

 

Lataa PDFTulosta