Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Sebastien Sagnen CFL-unelma pamahti murskaksi

Sebastien Sagnen oli määrä pakata laukkunsa kesäkuun lopulla ja matkustaa heinäkuun alussa Kanadaan Saskatchewanin provinssin Reginaan pelaamaan ammatikseen kanadalaista jenkkifutiksen versiota CFL-sarjan Roughridersin paidassa. Suunnitelma ei toteudu Sagnen loukkaannuttua vakavasti harmittomassa harjoitustilanteessa.

Sebastien halusi pitää jonkin aikaa matalaa profiilia huonojen uutistensa kanssa. Unelman murskautumisessa on käsiteltävää riittävästi ilman kohua ulkopuolelta. Nyt ajatukset ovat tasaantuneet ja Sagne on valmis keskustelemaan loukkaantumisesta ja uransa tulevaisuudesta. Näin hän kertoo mitä tapahtui toukokuussa:

– Runsas kuukausi sitten olin pienen porukan kanssa juoksemassa kuvia ihan ilman mitään kontaktia. Suunnanmuutoksen aikana kuulu kova pamaus ja tiesin heti et se oli mun akillesjänne joka katkes. No pääsin sit onneksi kolmen päivän päästä jo leikkaukseen ja nyt kuntoutumisprosessi edessä.

Sopimus Roughridersin kanssa purettu

Sebastien Sagne on CFL Global draftin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2021. Hänet varattiin Saskatchewan Rouhgridersin vahvuuteen draftin 32. valintavuorolla. Draftissa mukana olleista laitahyökkääjistä Sagne varattiin toisena.  CFL on käynnistämässä sarjaansa 5. elokuuta ja on ilman muuta selvää, että katkenneen akillesjänteen kanssa kentälle ei ole menemistä aikoihin. Näin Sagne suhteestaan joukkueeseensa:

-Ilmoitin Saskatchewaniin tästä aika pian ja sieltä oletetusti ilmoittivat, että ne purkaa sopimuksen. Sanoivat että ovat ens kaudella yhteyksissä.

Roughriders kuittasi Sagnen sopimuksen purun koruttomasti ilmoittaessaan Twitterillä USA tukimiehen signauksesta:

 

Roughriders varasi Global draftissa oikeudet neljään pelaajaan, joista Sagne oli ainoa, jonka kanssa seura solmi sopimuksen kaudelle 2021.

Omasta podcastista terapiaa

Se on varmaa, että Sagnea ei tulla tällä kaudella näkemään jenkkifutiskentillä Suomessa eikä kansainvälisissä peleissä. Sebastien kertoo käsittelevänsä suurta pettymystä käynnistämällä oman podcast-sarjan INSAGNE julkaisun. Luvassa paljon puhetta kaikesta mahdollisesta jenkkifutiksen ympärillä.  Klikkaa alta katsomaan miehen kuulumiset ja laita Podcast seurantaan.

Kuva: Irja Vaateri

 

INSAGNE Jakso 1:

Lataa PDFTulosta