Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Seitsemän jenkkifutaria Urheilukoulun lokakuun saapumiserään

Puolustusvoimien Urheilukoulu on tehnyt valinnat seuraavan saapumiserän urheilijoista.  Mukaan on valittu peräti seitsemän amerikkalaisen jalkapallon pelaajaa.

Urheilukoulun kesälajien saapumiserään valittiin tänä vuonna kaikkiaan 91 urheilijaa 20 eri lajiryhmästä. Amerikkalaisen jalkapallon pelaajista mukaan valittiin Viktor Asklöf, Aleksi Hirvonen, Sampo Leppänen, Lassi Pajarinen, Ukko Pakkanen, Iiro Pekkarinen sekä Jerry Silomaa.

Puolustusvoimien urheilukouluun valitut urheilijat aloittavat palveluksensa Kaartin jääkärirykmentissä maanantaina 14.10.2024.  Urheilukouluun valitut urheilijat koulutetaan tiedustelijoiksi.

Urheilukoulussa 90 SAJL pelaajaa vuosina 2006-2023

Vuodesta 2006 lähtien Urheilukouluun on valittu kaikkiaan 90 suomalaista jenkkifutiksen pelaajaa. Tänä vuonna valittujen lukumäärä kasvaa seitsemällä. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Urheilukoulussa palveluksen suorittaneen amerikkalaisen jalkapallon pelaajan yleinen urheilullisuus on parantunut. Urheilukoulusta on saatu myös työkaluja omaehtoiseen harjoitteluun. Urheilullinen elämänasenne on myös noussut tärkeään rooliin. Urheilijoiden omakohtainen lihashuolto on palvelusvuoden aikana kunnossa.

90:stä urheilukoulun suorittaneesta amerikkalaisen jalkapallon pelaajasta kaksi on päässyt Kadettikouluun ja valmistuneet asevoimien palvelukseen. Urheilukoulun kantahenkilökuntaan on kuulunut neljä jenkkifutaria. Lisäksi lajitaustainen henkilö on toiminut Urheilukoulun valmennuspäällikkönä. Kaksikymmentä on lähtenyt USA:han tai Kanadaan opiskelemaan ja pelaamaan lajia.  Kaksi on edennyt urallaan jenkkifutiksen ammattilaisiksi.

Isot onnittelut kaikille valituille!

 

Lue lisää:  Urheilukouluun valittiin 91 urheilijaa 20 eri lajiryhmästä

Otsikkokuva: Puolustusvoimat

Lataa PDFTulosta