Search
Close this search box.

Ajankohtaista

SM-viikko vie Lahteen lippupallon ja 24 muun lajin SM-kisat

Ensi kesänä Lahdessa järjestettävällä SM-viikolla on mukana erittäin monipuolinen kattaus suomalaisen urheilun lajikirjosta. Elokuun alussa kilpaillaan neljän päivän aikana yhteensä 25 lajin suomenmestaruuksista. Lippupallo on mukana tapahtumassa jo kolmatta kertaa.

Olympiakomitean tapahtumiin kuuluva SM-viikko esittelee urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja. Kesällä 2023 tapahtuma järjestetään Lahdessa osana kaupungin urheilutapahtumien supervuotta.

Lahden SM-viikolle ilmoittautui määräaikaan mennessä 20 lajiliittoa ja 25 lajia.  Kesän 2023 lajeina ovat avovesiuinti, beach taekwondo, biljardi, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, tankotanssi, tanssi/latin 1on1, ultimate, Vahvin SM ja x-trial. Muutama laji vahvistunee vielä myöhemmin.

SM-viikon ensi kesän kattaus on hieno läpileikkaus suomalaisen urheilun monipuolisuudesta. On suuri ilo tuoda näiden lajien huippu-urheilijat Lahden mainioihin olosuhteisiin osaksi kaupungin urheilutapahtumien supervuotta, iloitsee SM-viikon operatiivisesta toteuttamisesta vastaava Päivi Harri.

Lippupallo mukana kolmatta kertaa

Lippupallo on lajina mukana Lahden SM-viikoilla kolmatta kertaa ja nyt toisena perättäisenä vuotena.  Kesällä 2022 lippupallo SM-tittelistä taistelivat kolme naisten ja miesten kärkijoukkuetta.  Suomen mestaruudet menivät pääkaupunkiseudun seuroille Mummelines ja FlagLions.

SM-viikko järjestetään Lahdessa 3.-6. elokuuta 2023. Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta sm-viikko.fi/lahti

Kesällä 2022 SM-viikon finaaliessa Salossa juhlivat Mummelines (kuvassa) sekä FlagLions.

Maajoukkueet valmistautuvat EM- ja MM-kisoihin

Lippupallomaajoukkueilla on edessä arvokisaputki, joka huipentuu kesällä 2024 Pajulahdessa järjestettäviin MM-kisoihin.  Irlannin Limerickissä pelattavat EM-kisat ovat edessä ja ensi kesänä.  MM-kisoista 2021 lähtien tauolla olleet maajoukkueet ovat nyt järjestäytymässä ja varaslähdön ottaa naisten maajoukkue.

Naisten maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneille urheilijoille järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 9.11.   Infoon voivat kaikki halukkaat ilmoittautua alla olevasta linkistä Naisten maajoukkueen ensimmäinen avoin tryout-leiri järjestetään lauantaina 19.11. Myyrmäen jalkapallohallissa Vantaalla.

MM-kisaprojektinsa käynnistävä naisten flag-maajoukkue on saanut myös uuden joukkuejohtajan. Koti Pajulahtea mennään Tiina Suviojan johdolla. Joukkueen valmennuksessa jatkava Lars Abrahamsen ja Iiro Laatio.

 

Miesten maajoukkueen aikatauluista kerrotaan lisää marraskuun aikana.

 

Ilmoittaudu naisten flag-infoon:  Maajoukkueinfo

Joukkueenjohtaja Tiina Suviojan yhteystiedot:  tiina.suvioja(at)gmail.com  045 3157885

 

Lataa PDFTulosta