Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Stan Bedwell Rovaniemen pelaajavalmentajaksi

Kokenut Suomen kenttien kehäkettu Stan Bedwell on solminut pelaaja- ja valmennussopimuksen ykkösdivisioonassa pelaavan Rovaniemi Nordmenin kanssa. Sopimus on Nordmenin tiedotteen mukaan 1+1 mallinen.

36-vuotias Stan Bedwell on pelannut Suomessa Vaahteraliigaa sekä divisioonapelejä neljä kauden aikana 2010-luvulla. Joukkueina ovat olleet Pori Bears, Kouvola Indians, Turku Trojans sekä viimeksi Hämeenlinna Huskies kaudella 2017.  Hämeenlinnalaisten ainoaksi jääneellä liigakaudella Bedwell johdatti joukkueensa välieräpeliin (Royals-Huskies 17-14) ja lopulta pronssimitaleille.  Kauden päätteeksi miehen ottelukohtaiseksi heittokeskiarvoksi tuli kiitettävät 256,6 jaardia per peli.

Huskies-kauden jälkeen Bedwell on valmentanut Saksassa  Allgäu Comets joukkuetta sekä toiminut pelaajavalmentajana Romaniassa Bucharest Rebelsissa. Ansioluettelossaan yhdysvaltalainen kertoo voittaneensa Euroopassa pelaamistaan otteluista 92 ja hävinneen vain 22 kertaa.   Euroopan talvikausien aikana Air-raid hyökkäyksen sanansaattaja Bedwell työskentelee Yhdysvalloissa korkeakouluvalmentajana varsin hyvällä menestyksellä. Neljän yliopistokauden 40 pelistä voittoja hänen hyökkäyksen koordinoimana on saavutettu 30.

Päävalmentaja, hyökkäyksen koordinaattori, pelinrakentaja

Tulevalla kaudella kokenut yhdysvaltalainen tulee olemaan Rovaniemi Nordmenin päävalmentaja, hyökkäyksen koordinaattori sekä kentällä joukkueensa tärkein pelaaja, pelinrakentaja. Paluu Suomeen on Stanille luontevaa,  hän kertoo seuran tiedotteessa pitävänsä Suomea jo toisena kotimaanaan:

-Olen aina ajatellut Suomea toisena kotimaanani ja olen enemmän kuin innoissani voidessani palata takaisin. Erityisen kiitollinen olen Nordmenin organisaatiolle, joka antaa minulle mahdollisuuden tulla osaksi heidän organisaatiotaan ja ottaa vastaan yksi urani suurimmista haasteita.

Nordmenin sopimus tähtää pitkäjänteiseen toimintaa, jolla jenkkifutista saadaan juurrutettua entistäkin paremmin Lapin alueelle. Bedwell on valmis pitkäkestoisten tavoitteiden saavuttamiseen. Näin Bedwell aiheesta Nordmen-tiedotteessa:

-Useimmissa paikoissa joissa olen ollut pelaamassa tai valmentamassa tavoitteena on ollut voittaa mestaruus heti ensimmäisenä vuonna. Nyt lähdemme tekemään kovaa työtä ja tärkeintä on rakentaa perusta jenkkifutikselle pohjoisessa. Joukkueen maantieteellinen sijainti luo toiminnalle erityisiä haasteita, joita ei muualla kohdata. Työnä ei ole yksinomaan miesten joukkueen rakentaminen, vaan myös ponnisteluja junioriohjelman ja naisten toiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on myös korkeakoulujoukkueen perustaminen kaupunkiin. Tämä on jännittävä projekti ja uskon, että kaikilla tulee olemaan hauskaa sen toteuttamisessa.  Tuskin maltan odottaa sitä, että pääsen aloittamaan tehtävissäni Rovaniemellä.

Bedwellin yliopistokausi Indianassa Manchester University (Division III) hyökkäyksen koordiaattorina päättyy 10. huhtikuuta, jonka jälkeen mies aikoo saapua Suomeen mahdollisimman nopeasti.

Lähde:  Nordmen

 

Katso myös Stan Bedwellin Ruutu+ haastattelu kauden 2017 Huskies-peleistä

Lataa PDFTulosta