Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Suomen jenkkifutismiehet pelaavat lauantaina 72. virallisen maaottelunsa

Suomen miesten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkue pelaa historiansa 72. virallisen maaottelun kohdatessaan lauantaina Tanskan Myyrmäen jalkapallostadionilla EM-alkulohkon ottelussaan.

Amerikkalaisen jalkapallon Euroopan mestaruudesta on pelattu vuodesta 1983 alkaen. Mestaruuksia on jaettu tähän mennessä 15 kertaa ja Suomi on onnistunut voittamaan niistä viisi. Saksa ja Italia ovat voittaneet mestaruuden kumpikin kolmasti. Suomi on ainoa maa, joka on ollut pelaamassa EM-mitaleista kaikissa pelatuissa kisoissa.

Kaikkiaan Suomi on pelannut 71 maaottelua, joista saavutuksena 42 voittoa ja 29 tappiota.  Maaottelujen piste-ero on Suomelle positiivinen lukemin 1539-1087.  Maajoukkueemme suurinumeroisin voitto on vuodelta 1995, jolloin Suomi voitti Norjan EM-karsintapelissä lukemin 63-7. Pahiten pataan olemme saaneet MM-kisoissa vuonna 1999, jolloin Meksiko nuiji tulostaululle lukemat 89-0.

Lauantain vastustaja Tanskan miehet ovat kohdanneet vain kertaalleen. Syksyllä 2019 pelatussa ottelussa Suomi oli parempi lukemin 44-3.  Lohkon kolmatta maata, Tšekkiä vastaan Suomelle ei ole aiempia pelejä.

Veikka Lehtosella eniten maaotteluja nykypelaajista

Kuopio Steelersin paidassa syyskuussa ensimmäistä Vaahteraliigan voittoaan juhlinut Veikka Lehtonen on lauantaina kentällä pelaavista maajoukkuemiehistä kokenein. Lehtoselle Tanska-peli on maajoukkueuran 24. ja lukema nostaa hänet kaikkien aikojen maajoukkuetilastossa viidennelle sijalle. Nykyisin tukimiehen paikalla viihtyvä mies pelasi ensimmäisen kerran leijonapaidassa vuonna 2007, jolloin Finnkampenissa Ruotsi vei voiton lukemin 7-0.

Lauantaina maajoukkuepaidan pukevista toiseksi eniten pelejä on takapuolustaja Akseli Olinilla, jolle Tanska-peli on uran 15. maaottelu. Niko Kuikalle peli on 13.   Peräti 17 pelaajalle lauantain peli on maajoukkueuran ensimmäinen.

Eniten maajoukkue-edustuksia on Santtu Äyräväisellä, jolle vuoden takainen EM-pronssipeli oli uran 30. Seuraavana ottelutilastossa ovat Aarno Sjöblom (29 peliä), Petrus Penkki (27 peliä) ja Pasi Lautala (25 peliä).

Santtu Äyräväinen siirtyi pelattujen maaotteluiden tilatoykköseksi EM-pronssiottelussa 2021

Lauantaina Myyrmäkeen!

Suomen miesten EM-pelien urakka käynnistyy lauantaina 8.10. Myyrmäen jalkapallostadionilla.   Tanska on hivuttautunut ylöspäin IFAF-rankingissa ja pitää hallussaan sijaa 6.  Suomi lähtee peliin ennakkosuosikkina ranking-kolmosena, mutta tarvitsee katsomon täydeltä kannustusta selvitäkseen uusiutuneella kokoonpanollaan voittajana lohkon kärkipaikalle.

Portit Myyrmäessä avataan tuntia ennen kickoffia – eli 13:00.

 

Lataa:  Suomen 45 pelaajan rosteri 08102022

Tutustu myös:  Tanskan rosteri 

Liput myynnissä: Lippu.fi     (Huom, portilla ei ole lipunmyyntiä!)

Kansikuva: Jari Turunen

 

Lataa PDFTulosta