Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Suomen jenkkifutismiehet tavoittelevat lauantaina historiansa 10. EM-loppuottelupaikkaa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon maajoukkue kohtaa lauantaina Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionilla Ruotsin. EM-välieräpelissä tavoitellaan paikkaa lokakuun lopulla pelattavaan loppuotteluun. Suomen miehet ovat yltäneet EM-loppuotteluun aiemmin yhdeksän kertaa.

Amerikkalaisen jalkapallon EM-sarjassa pelataan viikonloppuna välieräpelit. Lauantaina Suomi kohtaa Vantaalla Ruotsin ja sunnuntaina Itävalta ja Italia taistelevat toisesta paikasta lokakuun loppuotteluun. Edellisellä EM-kierroksella Suomi sijoittui kolmanneksi edellään mestaruuden voittanut Italia ja lauantainen vastustaja Ruotsi.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet toisensa amerikkalaisen jalkapallon virallisissa maaotteluissa vuodesta 1992 lähtien 29 kertaa ja 16 ottelusta leijonapaitaiset ovat poistuneet kentältä voittajina. 2020-luvulla maat ovat kohdanneet kahdesti (2021) ja molemmissa otteluissa Ruotsi on vienyt voiton. Tuoreessa muistissa on naapurimaan voitto edellisessä EM-välieräpelissä 2021 lukemin 14-22. Lauantaina Suomi lähtee hakemaan revanssia.

Suomen päävalmentaja Mikko Koikkalainen odottaa lauantailta tiukkaa taistelua:

-Haaste on lauantaina kova. Olemme hävinneet kaksi edellistä ottelua Ruotsia vastaan, joten mihinkään ylimielisyyteen ei varmasti kukaan sorru. Ruotsi on ollut viime vuosina todella hyvä joukkue eri ikäluokissa ja tämä kertoo heidän tasostaan paljon. Filmiä katsoessa pistää erityisesti silmään kova urheilullisuus läpi joukkueen. Meidän edellisen kohtaamisemme jälkeen Ruotsin valmennus on mennyt pääosin uusiksi, joten valmistautumisessa ei kovin paljoa voi tukeutua vanhoihin tietoihin.

Amerikkalaisen jalkapallon ensimmäiset EM-kisat pelattiin vuonna 1983 ja lajin mestaruudesta on pelattu 40 vuoden aikana jo 15 kertaa. Suomi on Euroopan menestynein jenkkifutismaa voitettuaan yhteensä viisi mestaruutta ja kaikkiaan 13 EM-mitalia.  Menestyksestä huolimatta Suomen tuorein loppuottelupaikka on vuodelta 2001 ja mestaruuteen on viimeksi ylletty 2000.  Edellisissä vuoden 2021 EM-peleissä Suomen sijoitus oli 3.

Tule kannustamaan Suomi EM-loppuotteluun. 12. pelaaja saattaa olla se ratkaiseva lenkki matkalla mitaleille. Liput myynnissä ainoastaan Lippupisteen verkkokaupassa. Portilla ei siis ole lipunmyyntiä.

Osta liput:  Suomi-Ruotsi

Otsikkokuva: Jari Turunen

Tutustu myös:

 

Lataa PDFTulosta