Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Suomen lippupallomaajoukkueet Israelin MM-kisoissa 6-8.12.2021

Tiedote 03.12.2021

Suomen naisten ja miesten lippupallomaajoukkueet pelaavat MM-mitaleista Israelin Jerusalemissa 6-8. joulukuuta. Kisojen kahdeksan parasta nais- ja miesjoukkuetta lunastavat paikat kesällä 2022 USA:n Alabamassa järjestettäviin World Games-peleihin.

Suomen maajoukkueet on rakennettu pääosin maan parhaista amerikkalaisen jalkapallon pelaajista. Naisten 12 pelaajan joukkueessa on mukana neljä vuoden 2019 jenkkifutiksen Euroopan mestaria ja miesten joukkueessa pelaa viisi lokakuussa jenkkifutiksen EM-pronssille yltänyttä urheilijaa. Naisten maajoukkueen päävalmentajana toimii tanskalainen Lars Abrahamsen ja miehiä valmentaa aiemmin jenkkifutismaajoukkuetta johtanut Tuomas Heikkinen.

MM-kisat pelataan Kraft Family Sports Campuksella Jerusalemissa. Kisoihin akreditoituneille urheilijoille on myönnetty voucherit, jotka oikeuttavat pääsyyn maahan, vaikka muilta osin Israel on sulkenut rajansa ulkomaalaisilta. Maajoukkueet matkustavat kisapaikalle lauantaina 4.12. Suomen joukkueiden avausottelut pelataan itsenäisyyspäivän aamuna.

Lippupallo tähtää olympialajiksi

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on valinnut lippupallon yhdeksi toimintansa fokusalueekseen lähivuosille. Panostusten taustalla on jenkkifutiksen maailmanjärjestö IFAF:n ja ammattilaissarja NFL:n pyrkimykset saada lippupallo Los Angelesin Olympialaisiin 2028.

Lippupallomaajoukkueemme ovat yltäneet arvokisamitaleille edellisen kerran vuonna 2014, jolloin naiset voittivat Beach Flagin EM-kisoissa Italian Grossetossa Euroopan mestaruuden ja miehet sijoittuivat hopealle. Kaikkiaan Suomen naiset ovat voittaneet lippupallon arvokisoista kaksi EM-kultaa, kaksi hopeaa sekä MM-hopean ja pronssin.

Tutustu

 

Lataa PDFTulosta