Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Suomen nuoret avasivat lippupallon EM-kisat kahdella voitolla

Suomen nuorten lippupallomaajoukkue aloitti Italian Grossetossa pelattavat U15 ikäluokan EM-kisat kahdella voitolla. Avausottelussa suomalaiset kaatoivat Serbian lukemin 33-16 ja iltapelissä Itävalta taipui tiukan taistelun jälkeen 14-18.

Suomi osallistuu lippupallon U15 ikäluokan Euroopan mestaruuskisoihin vahvalla joukkueella. Italian Grossetossa järjestettävän U15-turnauksen erikoisuutena on se, että pelit pelataan sekajoukkuein. Suomen 16 pelaajan joukkueeseen kuuluu kymmenen poikapelaajaa ja kuusi tyttöpelaajaa.

Kahdella voitolla lohkon kärkeen

Suomi avasi EM-urakkansa perjantaina komeasti kahdella voitolla.  Aamupäivän ottelussa Serbia kaatui komeasti 33–16. Suomen avauspisteet turnauksessa kirjasi nimiinsä Matilda Willo, jonka koppi vei Suomen 6-0 johtoon. Päävalmentaja Tuomas Kivisaari oli tyytyväinen erityisesti hyökkäyksen onnistumisiin. Kivisaari vastaa päävalmentajan roolinsa ohella hyökkäyspelin koordinoinnista:

-Päivän ensimmäinen peli Serbiaa vastaan onnistui hyökkäykseltä todella hyvin. Saimme heitettyä lyhyttä heittoa ja aina välillä venytettiin kenttää pitkillä, todella hyvin onnistuneilla kuvilla.

Itävalta-peli oli suomalaisille astetta haastavampi, Suomen lailla avausottelunsa voittanut Itävalta oli pelin avausjakson jälkeen 7-6 johdossa ja säilytti johtoasemansa aina pelin viimeiselle minuutille. Näin Kivisaari kommentoi lopulta Suomen 14-18 voittoon päättynyttä peliä.

-Toinen peli Itävaltaa vastaan oli hyökkäyksen osalta heikompi. Itävallan puolustus otti hyökkäyksen lyhyet pelit pois, ja sorruimme virheisiin snapeissa ja tiputtelimme palloja, jonka vuoksi ajauduimme pommittamaan liikaa syviä kuvioita, jotka eivät toisessa pelissä toimineet yhtä hyvin kuin aamulla.

-Luovuimme long-snapista, siirsimme toisen tytön ottamaan snapin underista, joka tossasi pallon pelinrakentajalle. Tämä mahdollisti QB-juoksut, ja upealla niiaus moveilla toisen puoliajan kaksi TD:ta, joista toinen viimeisellä minuutilla päästi Suomen ensimmäisen kerran ottelussa johtoon.

Suomen puolustusta valmentava Juuso Marno paljasti, että Itävalta-pelin voiton avaimena oli onnistunut scouttaus-toiminta aamupäivän aikana:

-Otteluissa oli vastassa kaksi täysin erilaista hyökkäystä. Meidän tavoin vahvoihin urheilijoihin nojannut Serbia ja erittäin kurinalaisesti omalla heittohyökkäyksellä pelannut Itävalta. Saimme Itävallasta hyvää scouttinauhaa aamulla ja onnistuimme käymään tarvittavat sopeutukset otteluiden välillä.

Lauantaina Suomi-Iso-Britannia IFAF TV:n suorana striiminä

A-lohkon kärkipaikalle parkkeeranneen Suomen kisaurakka jatkuu lauantaina kahdella lohkopelillä.  Klo 11:30 vastaan asettuu Ranska, joka hävisi perjantaina molemmat ottelunsa. Suomen iltapelissä taistellaan todennäköisesti A-lohkon voitosta.  Klo 19:00 käynnistyvässä pelissä vastassa on Iso-Britannia, jolla Suomen lailla avauspäivän jälkeen vyöllään kaksi voittoa

Suomen ja Iso-Britannian peli tarjoillaan suorana striiminä IFAF TV:ssä.