Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Suomen U15 maajoukkue pelaa aamulla paikasta EM-finaaliin

Suomen lippupallonuoret ovat raivanneet tiensä U15 ikäluokan EM-kisojen välieräpeliin. Kaikki alkulohkon ottelunsa voittaneet suomalaiset kohtaavat aamulla klo 10:15 käynnistyvässä pelissä Tšekin. Ottelu tarjoillaan suorana lähetyksenä IFAF TV:ssä.

Suomalaiset jatkoivat mainioita otteitaan Italian Grossetossa pelattavissa lippupallon nuorten EM-kisoissa. Lauantain otteluohjelmassa oli Ranskan ja Iso-Britannian kohtaamiset.  Aamupäivän pelissä Suomi otti selvän voiton Ranskasta lukemin 32-19 ja iltaottelussa vahvan alkusarjan pelannut Iso-Britannia kaatui suurinumeroisesti 49-12.

Lauantain avauspelin jälkeen tavoitettu päävalmentaja Tuomas Kivisaari oli tyytyväinen joukkueen suorituksiin:

-Peli aloitettiin kolmella tytöllä ja Suomen hyökkäyksellä. Hyökkäyksessä pelasimme hyvin yksinkertaisia perus-pelejä, nopeita koukkuja ja out-kuvioita. Koripalloa pelaavat tytöt olivat erinomaisen varmoja pallon kanssa, ja pystyimme levittämään palloa monelle vastaanottajalle. Kierrätimme myös aikaisemmin puolustuksessa pelanneita poikia hyökkäyksen puolelle ja pidimme kaikki kikkapelit piilossa. Ensimmäisen hyökkäysvuoron jälkeen vaihdoimme myös pelinrakentajaa, ilman pelin tason tipahtamista.

-Puoliajalla tilanne oli 26-0. Toinen puoliaika pelattiin kolmella pojalla, jolloin Ranskalaiset saivat oman pelinsä paremmin käyntiin. Pidimme edelleen pelaajien kierron käynnissä ja jaoimme vastuuta laajasti.

Suomen puolustuksen koordinaattori Juuso Marno oli tyytyväinen, että peliin luotu taktiikka toimi erinomaisesti:

-Puolustuksessa etukäteen tekemämme avaimet toimivat erittäin hyvin. Pelasimme hieman uhkarohkeasti vain yhdellä syvällä tietäen, että Ranska hakee koko ajan samoja urheilijoita. Saimme useasti heidät neljä ja ulos, jolloin hyökkäyksemme sai aikaa pelata rauhallisella rytmillä. Konsta Mäenpään syötönkatko ja 30 jaardin palautus 15 sekuntia ennen puoliaikaa antoi hyökkäykselle mahdollisuuden naulata peli 26-0 jo ensimmäisen puoliajan lopussa.

Tuomas ja Ville Kivisaari pääsivät IFAF TV:n tentattaviksi lohkovoiton varmistuttua

Voitto briteistä varmisti lohkovoiton

Suomen iltapelissä vastaan asettui Iso-Britannia.  Britit olivat voittaneet perjantaina molemmat pelinsä, mutta lauantaina Itävallan onnistui yllättää heidät.  Tehokasta hyökkäyspeliä pelanneet britit taistelivat rajusti ottelun ensimmäisellä puoliskolla ja nousivat 13–14 johtoon, kun pelikellossa oli aikaa reipas minuutti. Suomen nuoret onnistuivat kuitenkin repäisemään puoliajan viimeisen minuutin aikana kahden maalin johtoaseman pelinrakentaja Ville Kivisaaren kahdella upealla pitkällä heitolla.  Puoliajalle siirryttiin lukemissa 27-14.

Toisella puoliskolla Suomen puolustus nollasi vastustajan täydellisesti ja nuoret onnistuivat itse vielä kolmasti TD:n teossa. Hyökkäyksen ohella puolustuspeli toimi erinomaisesti. Erityismaininnan ansaitsee Emmi Ruotsalainen, joka säkitti vastustajan pelinrakentajan kolmasti aloituslinjan takana. Lopputulos 49-14 nosti Suomen lohkovoittajaksi.

Välieräpelissä vastaan Tšekki

Suomi pelaa aamulla klo 10:15 pääsystä EM-finaaliin. Vastaan asettuu Tsekki, joka sijoittui omassa alkulohkossaan toiseksi. Tšekkiläiset ylsivät lohkopeleissään suurinumeroisiin voittoihin Israelia ja Saksaa vastaan mutta hävisivät avauspelinsä isäntämaa Italialle.

Suomen välieräpeli tarjoillaan suorana lähetyksenä IFAF TV:ssä.