Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Suomen Vaahteraliigoille oma digitaalinen fantasy football-peli

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on sopinut yhteistyöstä itävaltalaisen PickYourSquad-yhtiön kanssa verkossa pelattavan fantasy football-pelin toteuttamiseksi miesten ja naisten Vaahteraliigoihin. Virtuaalinen fantasy football-pelikonsepti on saavuttanut suurta suosiota Yhdysvalloissa. Itävaltalainen startup-yritys on rakentamassa omaa fantasy-pelialustaansa Euroopassa jenkkifutiksen ohella myös muille urheilulajeille.

Fantasy football on virtuaalinen amerikkalaisen jalkapallon peli, jossa osallistujat toimivat valmentajina valiten omaan joukkueeseensa pelaajia oikeista liigaseuroista. Osallistujat kilpailevat keskenään kauden aikana keräämällä pisteitä valittujen pelaajien todellisten suoritusten perusteella liigaotteluissa. Menestyviä virtuaalivalmentajia palkitaan läpi kauden jenkkifutisaiheisin palkinnoin. Suomessa joukkueet rakennetaan miesten ja naisten Vaahteraliigojen pelaajista.

SAJL:n viestintäpäällikkö Janne Vainio on tyytyväinen siitä, että itävaltalaisyhtiö valitsi nimenomaan Suomen Vaahteraliigat palvelunsa jenkkifutisversion pilotointiin:

-Olemme Suomessa panostaneet pitkään laadukkaan tilastotiedon tuottamiseen pääsarjoistamme. Fantasy football-pelissä luotettavat tilastot ovat tärkeässä roolissa pelin toimivuuden kannalta. Juuri siksi PickYourSquad halusi kumppanikseen SAJL:n.  Samalla ensimmäistä kertaa Euroopassa fantasy-konseptia kokeillaan naisten jenkkifutissarjassa. Naisten Vaahteraliiga on Euroopan tasokkain naisten jenkkifutisliiga, jonka joukkueita ja tähtipelaajia pääsemme nyt tekemään tutummiksi faneille fantasy-konseptin avulla.

PickYourSquadin perustaja Max Marjanovic kommentoi solmittua yhteistyösopimusta näin:

-Olemme PickYourSquadilla erittäin iloisia voidessamme julkaista kumppanuutemme Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton kanssa. Yrityksemme tavoitteena on luoda intensiivinen pelikokemus, joka yhdistää online-pelaamisen todellisten urheiluliigojen kanssa. Yhteistyö Vaahteraliigojen kanssa tuo amerikkalaisen jalkapallon fanit Suomessa lähemmäs lempilajiaan, luoden interaktiivisen ja osallistavan kokemuksen kaikille pelaajille.

-SAJL on optimaalinen kumppani visiollemme. Digitalisoituvassa yhteiskunnassa myös urheilun on pysyttävä kehityksen mukana tarjoten yleisölleen uudenlaisia osallistavia elämyksiä. Meidän pelikonseptissamme katsojista tulee faneja ja urheilijoista tähtiä.

Fantasy-Vaahteraliiga tarjoillaan pelaajille aluksi ainoastaan englanninkielisinä. Osallistuminen on veloituksetonta. Suomen sarjojen ohella palvelua pilotoidaan Itävallan sekä Serbian jenkkifutissarjojen statistiikalla.  PickYourSquad aloitti palvelunsa toteuttamisen vuonna 2022 tarjoamalla fantasy-peliä Itävallan ja Slovenian lentopallosarjoille.

Naisten Vaahteraliiga vauhtiin lauantaina 6.5.

Suomen Vaahteraliigat käynnistyvät toukokuun alussa. Naisten Vaahteraliigan avausottelu Turku TrojansHelsinki Wolverines pelataan lauantaina 6.5. klo 17:30 ja sarjan fantasy- pelaamisen on tarkoitus käynnistyä viikkoa ennen kickoffia.  Miesten Vaahteraliigan avauspeli Seinäjoki CrocodilesWasa Royals pelataan torstaina 11.5. klo 18:30.

Tarjolla olevat PickYourSquad fantasy-liigat löytyvät:  www.pickyoursquad.com

Tutustu sarjaohjelmiin:

 

Lataa PDFTulosta