Ajankohtaista

Suomi isännöi lippupallon MM-kisoja 2024

Amerikkalaisen jalkapallon maailmanliitto IFAF julkaisi tänään vuoden 2024 lippupallon MM-kisojen järjestäjämaaksi Suomen. Kisat järjestetään Pajulahden Urheilukeskuksessa elokuussa 2024. Kisoihin odotetaan miesten ja naisten maajoukkueita yli 20 maasta.

Lippupallon MM-kisoja on järjestetty vuodesta 2002 alkaen. Miesten puolella Suomi ei ole päässyt mitaleille, mutta naisten kisoista Suomella on hopea ja pronssi vuosien 2004 ja 2006 kisoista. Edelliset MM-kisat pelattiin poikkeuksellisesti joulukuussa 2021 Israelissa koronan takia. Lippupallo oli ensimmäistä kertaa mukana kesän 2022 World Gameseissä USA:n Alabamassa. Turnauksessa pelasivat maailman kahdeksan parasta naisten ja miesten maajoukkuetta, joiden joukkoon Suomen ranking ei vielä riittänyt.

Suomen amerikkalaisen Jalkapallon Liiton (SAJL) puheenjohtaja Roope Noronen on tyytyväinen, että Suomeen luotetaan suurkisojen järjestäjämaana:

-Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on äärimmäisen ylpeä saadessaan isännöidä vuoden 2024 MM-kisoja. Yhteistyö Pajulahden kanssa kisajärjestelyissä mahdollistaa kisojen järjestämisen laadukkaasti ja tavoitteenamme on toteuttaa lajin tähänastisessa historiassa parhaat MM-kisat

-Pajulahdella ja SAJL:lla on ollut hyvä vuosia kestänyt yhteistyö, joka nyt tämän yhteisen MM-kisahankkeen myötä nousee jälleen uudelle tasolle, Noronen jatkaa

Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski painottaa arvokisojen merkitystä koko lähiseudulle:

-Pajulahdelle ja tietysti koko Lahden seudulle on merkittävää saada tällainen maailmanmestaruustasoinen arvokisatapahtuma järjestettäväksi ja isännöitäväksi. Lajin kannalta toivon, että tämä tapahtuma olisi lippupallolle hyvä näyteikkuna, joka vaikuttaa myönteisesti harrastajamääriin sekä lajin tunnettuuteen.

Liikuntakeskus Pajulahti on Suomen ainoa virallinen olympia- ja paralympia valmennuskeskus. Pajulahti sijaitsee Lahdessa vain 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja lentokentästä. Pajulahti on viime vuosien aikana isännöinyt monia isoja urheilutapahtumia eri lajeissa.

Pajulahden Tero Kuorikoski, IFAF:n Pierre Trochet ja SAJL:n Roope Noronen lehdistötilaisuudessa lauantaina

 

Maailmanliitto IFAF on kertonut aiemmin tavoittelevansa lippupallolle paikkaa 2028 Los Angelesin Olympialaisiin. IFAF:n puheenjohtaja Pierre Trochet uskoo MM-kisojen auttavan unelman toteutumisessa:

-Vuodelle 2028 asetetun suuren tavoitteemme tueksi olemme rakentaneet vahvan kilpailusuunnitelman sekä maanosien mestaruuskisojen, että MM-kisojen osalta.  Vuonna 2023 pelataan maanosien mestaruuksista ja kesällä 2024 kutsumme koko maailman Pajulahteen. SAJL on luotettava ja kokenut kumppani arvokisojen organisoijana ja uskomme, että suomalaiset nostavat lippupallon MM-kisat taas uudelle tasolle.

Lippupallon MM-kisat järjestetään Pajulahden Urheilukeskuksessa 25-30.8.2024.

Ennen kotikisoja Suomen lippupallomaajoukkueet osallistuvat vuonna 2023 Irlannin Limerickissä järjestettäviin EM-kisoihin.

 

Lataa PDFTulosta