Ajankohtaista

Suomi lippupallon U15 EM-kisoihin vahvalla joukkueella

Suomi osallistuu lippupallon U15 ikäluokan Euroopan mestaruuskisoihin vahvalla joukkueella. Italian Grossetossa 2.9. – 3.9.2023 järjestettävä turnaus pelataan sekajoukkuein.

Suomi lähettää monen vuoden tauon jälkeen joukkueen lippupallon EM-kisoihin. Suomen poikien maajoukkueen menestysvuodet ajoittuvat 90-luvulle jolloin Suomen pojat olivat kiistatta Euroopan paras nuorten maajoukkue lippupallossa. Suomalaiset voittivat neljä EM-kultaa U16-ikäluokassa peräkkäin 1995, 1996, 1997 ja 1998.  2000-luvun paras sijoitus löytyy vuodelta 2006, jolloin Niclas Carpelanin luotsaama joukkue sijoittui Englannin Newcastlessa pelatuissa kisoissa neljännelle sijalle.

Syyskuun alussa nuorten paluu kansainvälisille kentille tehdään Italiassa IFAF:n U15 ikäluokassa ja tällä kertaa joukkue kootaan tytöistä ja pojista. Sekajoukkueilla 5vs5 lippupalloa pelattaessa joukkue voi käyttää pelin toisella puoliajalla kentällä samanaikaisesti kolmea poikapelaajaa ja kahta tyttöpelaajaa ja toisella puoliajalla lukusuhteet ovat toisin päin.

Kymmenen maata taistelemassa maanosan mestaruudesta

U15 EM-turnaukseen osallistuu joukkueita kymmenestä eri maasta. Joukkueet on jaettu kahteen kovaan lohkoon joista A-lohkossa Suomen seurana ovat Itävalta, Ranska, Serbia ja Iso-Britannia.

Suomelle 16 pelaajan kova joukkue

Suomen joukkue matkaa Italiaan 16 hengen voimin. Joukkueeseen kuuluu kymmenen poikapelaajaa ja kuusi tyttöpelaajaa. Valmennustiimiä johtavat Tuomas Kivisaari ja Juuso Marno. Joukkueenjohtajana turnauksessa toimii Sari Arolinna.

Monipuolisen taustan pelaajia

Kilpailuun lähtevät pelaajat ovat ansainneet paikkansa SM-sarjan kovimmista pistehirmuista. Muun muassa Alex Kurkela, Niko Miettunen ja monipuolinen QB/WR/DB Ville Kivisaari ovat valmiina edustamaan Suomea. Ville Kivisaari on osoittanut vahvuutensa tervehtymällä juuri kauden ratkaisuhetkillä, johtaen Helsinki East City Giantsin SM-sarjan finaaleihin U15 ja U17 ikäluokissa.

U15 divisioonassa Tampere Saintsista Konsta Mäenpää on loistanut oman ikäluokkansa sarjassa 17 touchdownillaan. Eaglesin QB Atte Mähönen puolestaan on tehnyt vaikutuksen juosten itse 10 touchdownia heittämiensä maalien lisäksi.

Joukkueen tytöistä jenkkifutista LB:n paikalla pelaava Lotta Kytömaa on osoittanut kykynsä pelaten sekä naisten U20-sarjassa että poikien U15-sarjassa, ja hän on yksi joukkueensa ja sarjan ahkerimmista taklaajista.

Joukkueen rakenne heijastaa pelimuotoa ja osaltaan myös lajin tulevaisuutta: joukkueessa on peräti kuusi pelaajaa, joilla on tausta koripallossa. Näistä kaksi, Matilda Willo ja Hermanni Raitanen, ovat olleet mukana Susi All Star -leiriryhmissä.

Suomen joukkue on valmis kantamaan lippuaan korkealla ja osoittamaan tahtonsa ja taitonsa Euroopan huipputasolla. Syyskuun alussa nähdään, kuinka he menestyvät kilpailuissa ja jättävät jäljen lippupallon alle 15-vuotiaiden EM-kilpailuhistoriaan.

Kesäkäkuun leiri Liikuntakeskus Pajulahdessa keräsi paikalle hyvän joukon nuoria urheilijoita

 

Suomen lippupallon alle 15-vuotiaiden joukkue on valmiina haastamaan Euroopan parhaat kilpaillessaan syyskuun alussa 2.9. – 3.9.2023 Italian Grossetossa.

Lataa PDFTulosta