Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Trojans Doris naisten lippupallon Suomen mestaruuteen

Turkulainen Trojans Doris otti ensimmäisen Suomen mestaruutensa sunnuntaina Jyväskylässä. SM-viikon päätöspäivänä pelatussa lopulta trilleriksi muodostuneessa loppuottelussa Kouvola Indians kaatui hyökkäyskilpailun jälkeen lukemin 26-20 (14-6, 20-20).

Trojans lähti taistelemaan Suomen mestaruudesta Jyväskylään ilman avaavan pelinrakentajan paikalla normaalisti pelaavaa Lea Kaszasia.  Tuuraajana hyökkäystä johtanut ja ottelun MVP:ksi valittu Lotta Wulff ei ujostellut QB:n paikalla, vaan johdatti joukkueensa turnauksessa kahteen voittoon ja Suomen mestaruuteen.

Loppuottelussa turkulaisten mestaruus ei irronnut helpolla.  Indians antoi Trojansille shokkihoitoa heti pelin alussa ja kiri tasatilanteeseen ottelun viimeisellä minuutilla. Jatkoajan ratkaisijoiksi nousivat Trojansin Kirsti Nirhamo ja Tiia Jansen.  Nirhamo katkaisi Indians-pelinrakentaja Carola Lindholmin pitkän heiton hyökkäyskilpailussa maalialueella ja Trojansin hyökkäysvuoron ratkaisevalla neljännellä yrityksellä Tiia Jansen nappasi pelinrakentaja Wullfin heiton kiinni maalialueen kulmalta.

Indiansin näkyvin pelaaja oli Jaana Kekki, joka nappasi joukkueelleen kaksi touchdownia sekä viimeisellä minuutilla tasoittavan kahden pisteen lisäpistesuorituksen. Lisäksi Kekki nappasi pelissä yhden syötönkatkon.

Loppuottelun yhdeksi ratkaisuksi voidaan laskea syötönkatkot.  Trojans-pelaajat onnistuivat riistämään pallon vastustajalta viisi kertaa. Vastavuoroisesti kouvolalaiset onnistuivat riistossa ainoastaan kertaalleen.