Ajankohtaista

Trojans ennakkosuosikkina Naisten Vaahteraliigan finaalissa

Naisten Vaahteraliiga huipentuu lauantaina 4.9. Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattavaan loppuotteluun. Suosikkina otteluun lähtee Trojans, joka oli runkosarjapeleissään ylivoimainen. Wolverines janoaa viidettä perättäistä mestaruuttaan, joten odotettavissa tiukka taistelu alkaen klo 12.00.

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruudesta on naisten kontaktisarjoissa pelattu vuodesta 2008 lähtien.  Kaikkien aikojen menestynein joukkue on Helsingissä vaikuttanut GS Demons, jolle lajin alkutaipaleella kertyi yhteensä kuusi mestaruutta. Kolmestatoista ratkaistusta mestaruudesta peräti 12 on voitettu Helsinkiin (GS Demons 6, Wolverines 4, Roosters 2). Ainoa ei-helsinkiläinen naisten mestari on Northern Lights Oulusta, joka onnistui kaappaamaan pokaalin haltuunsa kaudella 2012.

Vuoden 2021 Naisten Vaahteraliiga pelattiin neljän joukkueen kaksinkertaisena sarjana.  Sarjan kolmannelle sijalle ylsi Mikkeli Bouncers ja mitalipelien ulkopuolelle jätettiin raisiolainen West Coast Phoenix.  Lauantaina ratkeaa matkaako mestaruus ensimmäistä kertaa joen jommalle kummalle puolelle Turkuun.

Loppuotteluun selviytyneet Trojans ja Wolverines kohtasivat runkosarjan aikana kaksi kertaa. Trojans oli kauden avauspelissä ylivoimainen lukemin 58–0, joka on samalla koko sarjan tämän kauden suurinumeroisin voitto.  Joukkueiden toinen kohtaaminen sujui tasaisemmissa merkeissä ja lopputuloksena oli 21–7 voitto Trojansille.

Vain yksi ennakkosuosikki – Trojans

Turku Trojans jyräsi läpi sarjan uskomattomalla teholla.  Vastustaja pääsi tekemään runkosarjan aikana turkulaisten päätyyn keskimäärin ainoastaan 2,2 pistettä, kun samanaikaisesti toiseen päätyyn nakutettiin 30,2 pistettä per peli. Joukkueen vahvuus on kivenkova puolustus ja sarjan paras heittopeli.

Vaikka Trojansia luonnehditaan heittäväksi joukkueeksi, on sen hyökkäys myös sarjan tasapainoisin. Juoksun ja heiton suhde on hienoisesti jopa juoksuvoittoisuuden puolella (157/141 yds), mutta heittotilastojen osalta turkulaiset ovat omassa luokassaan.  Pelinrakentaja Jonna Hakkarainen on heittänyt runkosarjassa enemmän touchdowneja (12 kpl) kuin muut sarjan pelinrakentajat yhteensä (8 kpl). Hän on myös ainoana pelinrakentajana yltänyt yli sadan jaardin ottelukohtaiseen heittokeskiarvoon. Troijalaisten ahkerin kiinniottaja on ollut Lea Kaszas joka on 20 kopillaan kuljettanut ketjuja 287 jaardia ja tehnyt kolme touchdownia.

Kanadalaislähtöinen Kaszas löytyy myös Trojansin juoksutilaston kärkipaikalta. Hän on edennyt juosten 81,8 jaardin keskiarvolla peliä kohden ja tehnyt viisi juoksutouchdownia. Liigan juoksutilastossa Kaszas sijoittuu kolmanneksi edellään Bouncersin Emilia Kemppi ja Wolverinesin Mari Jääskelä.

Trojans-puolustuksen ahkerimpina taklaajina ovat olleet läpi kauden Hilkka Rahkonen ja Essi Saastamoinen. Yli sadan taklauksen kaksikon (50,3 + 50,5) pysäytysteho näkyy suoraan joukkueen päästettyjen pisteiden sarakkeessa.  Trojansin vastustajat ovat runkosarjassa onnistuneet etenemään juosten ainoastaan 76,2 jaardia ja kaikkiaan vain 105 jaardia per peli ja Wolverinesilla on varmasti hyvin muistissa se, että ovat onnistuneet pisteiden teossa Trojansin kovaa puolustusta vastaan ainoastaan yhden kerran.

Trojans pelinrakentaja Jonna Hakkarainen on pelannut vakuuttavan kauden (Kuva: Trojans)

Wolverines on parantanut peliään koko ajan

Mestaruutta puolustava Wolverines on onnistunut tahmean alun jälkeen löytämään peliin rytmiä kauden tärkeimpien pelien lähestyessä.  Välieräpelissä joukkue sai heittopelinsä toimimaan ja yllätti Bouncersin valmennuksen sekä puolustajat onnistumisillaan.  Trojansia vastaan pelin on edelleen parannuttava, mikäli helsinkiläiset haluavat saavuttaa ennätysmäisen viidennen perättäisen mestaruuden.

Wolverines on ollut tunnettu vahvasta juoksupelistään läpi runkosarjan. Joukkueella on kolme erinomaista keskushyökkääjää (Mari Jääskelä, Tytti Kuusinen, Kiira Kesä-Heino) jotka pystyvät kukin ratkaisemaan tilanteita henkilökohtaisella taidollaan. Välieräpelissä myös heittopeli oli onnistunutta ja pelinrakentaja Pia Kosonen tavoitti heitoillaan mallikkaasti Jenni Kankaan ja Emmi Järnin hyvään tahtiin.  Mikäli mestaruus on mielessä lauantaina, on heittopelin oltava samalla tasolla kuin Bouncersia vastaan. Juoksuväylien tukkimiseen Trojansin puolustuskalusto on sen verran pelottavaa.

All Stars-kokoonpano julkaistaan puoliajalla

Naisten Vaahteraliigan All Stars kokoonpano kaudelta 2021 jukaistaan loppuottelun puoliajalla suorassa Ruutu-lähetyksessä sekä jenkkifuti-fi sivulla.

Jatkaako Wolverines juoksupainotteisesti vai heitetäänkö välierän lailla? (Kuva: Trojans)

 


BREAKING: Katsomoon lisäkapasiteettia!

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti perjantai-iltapäivällä lieventävänsä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti lauantaista 4.9.2021 alkaen. Olemme iloisia voidessamme lisätä merkittävästi myytävää lippumäärää naisten finaaliin.

SAJL:n Olosuhde ja tapahtumavaliokunta on laatinut suunnitelmat ottelun pelaamisesta sekä seuraamisesta terveysturvallisesti eikä nyt päätetty yleisömäärän mahdollinen lisääntyminen vaikuta terveysturvallisuuden vaarantumiseen. Myyrmäen stadionin pääkatsomo on edelleen jaettu neljään lohkoon ja mihinkään näistä ei myydä yli puolta lohkon katsojakapasiteetista. Alueen wc-kapasiteettia on myös lisätty iki-ihanin bajamajoin.

Lisäksi jenkkifutisliiton yhteistyökumppani JedX Medcare antaa kaikille stadionille saapuville huippulaadukkaan JedX FFP2 hengityssuojan.

Lue:  AVI:n tiedote 3.9.2021


 

Amerikkalaisen jalkapallon naisten Suomen mestaruudesta pelataan lauantaina 4.9. Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla.  Maammelaulun solistina Tomi Metsäketo ja ottelun arvonnan, ”coin tossin” hoitaa Ringa Ropo.

Lipputilannetta kannattaa käydä tarkkailemassa Lippu.fi.  Ottelun kickoff klo 12.00.  Suora lähetys Myyrmäestä käynnistyy jo 11.30 Ruutu+ kanavalla.

Seuraa peliä:  Livetilastot

Tutustu:  Trojans rosteri

Tutustu: Wolverines rosteri

Kuvat: Trojans

ps.  Samalla Stadionilla pelataan naisten finaalin jälkeen klo 18.30 alkaen miesten Vaahteraliigan välieräottelu Roosters – Butchers. Otteluihin liput erikseen, mutta tarjolla harvinainen koko päivän jefuherkutelu samalla stadionilla

Lataa PDFTulosta