Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Trojans vahvistaa linjaansa Meksikon maajoukkuepelaajalla

Naisten Vaahteraliigassa pelaava Turku Trojans on solminut pelaajasopimuksen meksikolaisen Olga Valdezin kanssa. Valdez vieraili edellisen kerran Suomessa kesällä 2022, jolloin Meksiko taisteli Vantaan MM-kisoissa maailmanmestaruudesta.

Naisten liigan hallitseva mestari Trojans vahvistaa hyökkäyslinjaansa Meksikon maajoukkuepelaaja Olga Valdezilla.  Kokenut Valdez oli mukana Suomessa vuoden 2022 MM-kisoissa, joissa Meksiko sijoittui värikkäiden vaiheiden jälkeen viidennelle sijalle.

Valdez on pelannut amerikkalaista jalkapalloa vuodesta 2015 lähtien ja on ehtinyt urallaan hankkimaan pelikokemusta myös miesten liigassa pelaamisesta. 24-vuotias meksikolainen pelasi alkukauden aikana Yhdysvaltojen WNFC-liigassa Seatle Majesticsin joukkueessa. Seatle eteni playoff-peleihin saakka ja Valdez ylsi hyvillä otteillaan mukaan sarjan All-Pro joukkueeseen.

Trojans-päävalmentaja Tuomas Mankki on tyytyväinen, että joukkue pääsi lopulta sopimukseen kokeneen linjapelaajan kanssa:

-Upea juttu, että saatiin Olga viimein vahvistamaan meitä. Hän on ikänsä huomioiden jo todella kokenut kansainvälisen tason huippupelaaja, joka tuo meille kovasti kaivattua fyysisyyttä ja voimaa linjan sisemmille paikoille. Keskustelut Olgan kanssa aloitettiin jo useita kuukausia sitten, mutta hänelle haluttiin luonnollisesti antaa työrauha Seattlessa joukkueensa kanssa, ja varsinaiset sopimusneuvottelut käytiin vasta kun heidän kautensa päättyi playoffeissa.

Trojans on hoitanut Valdezin siiropaperit kuntoon, ja meksikolainen voi edustaa joukkuetta jo tulevan viikonlopun Wolverines-pelissä.

Trojans on aloittanut kautensa odotettua vaisummin. Sarjan toisen puoliskon käynnistyessä turkulaiset ovat tasapisteissä Wolverinesin ja Northern Lightsin kanssa kaikki 2-2 rekordillaan.  Sarjan kärkipaikkaa pitää hallussaan kaikki alkukauden ottelut voittanut Tampere Saints. Sarjanousija Wasa Royals metsästää yhä kauden avausvoittoaan ja on lepovuorossa viikonlopun pelikierroksella.

 

Naisten Vaahteraliigan  viikko 6

  • La 29.6. klo 13:00  Oulu Northern Lights – Tampere Saints, Castren Oulu
  • Su 30.6. klo 14:00  Helsinki Wolverines – Turku Trojans, Velodromi Helsinki

 

Tutustu:  Naisten Vaahteraliigan sarjataulukko

Pelaa:  Naisten Vaahteraligan Fantasy-peli PickYourSquad

 

Kuva:  Tero Turunen

 

 

 

Lataa PDFTulosta