Tule mukaan tekemään jenkkifutistapahtumista ikimuistoisia

Urheilun parista voi löytää itselle merkityksellisen harrastuksen myös kenttien ja salien ulkopuolelta.  Suomalaiseen urheilun eri toimintoja tukee joka vuosi jopa 500 000 vapaaehtoista aktiivia eri rooleissa.

Monille urheilun parissa tehtävästä vapaaehtoistýöstä on tullut lähes yhtä intensiivinen harrastus, kuin itse urheilusta. Hyvässä porukassa on mukava tehdä mielekkäitä hommia.

Tule vapaaehtoiseksi naisten MM-kisoihin 2022

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto (SAJL) etsii nyt naisten amerikkalaisen jalkapallon maailmanmestaruuskisoihin vapaaehtoisia Vantaalle. Kisat pelataan 30.7. – 7.8.2022 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Vapaaehtoishaku on taas käynnissä.

Oletko juuri sinä elintärkeä palanen amerikkalaisen jalkapallon naisten maailmanmestaruuskisojen koneistossa? Jotta saamme aikaan unohtumattomat MM-kisat kesällä 2022, tarvitsemme suuren joukon taustavoimia kisojen onnistumiseksi.  

Vapaaehtoistehtävät tarjoavat mahdollisuuden päästä osaksi kansainvälistä kisatapahtumaa ja kurkistamaan tapahtuman kulisseihin, tutustua kisajärjestäjiin sekä luoda uusia ystävyyssuhteita urheiluhenkisessä tiimissä. 

 Lue lisää infoa alta sekä tutustu mahdollisiin työtehtäviin. 

Lue tästä miten haku etenee

Mihin tehtäviin voin hakea?  

Vapaaehtoistehtäviä ovat mm. ottelutapahtumaan, lipunmyyntiin, turvallisuuteen, akkreditointiin, asiakaspalveluun ja virallisten osallistujien kuljetuksiin liittyvät tehtävät. 

Voit hakea vapaaehtoiseksi, jos olet yli 16-vuotias ja innokas osallistumaan kansainvälisen urheilutapahtuman järjestämiseen. Vapaaehtoisilta odotetaan asiallista käytöstä, ystävällistä ja reipasta asennetta sekä moneen tehtävään ainakin englannin kielen taitoa. 

Miten vapaaehtoishaku etenee?  

Vapaaehtoisten haku on nyt käynnissä. Jos olet aiemmin toiminut vapaaehtoisena jenkkifutiksen parissa tai muissa tapahtumissa, kerro meille kokemuksestasi sekä mahdollisesta erityisosaamisestasi.  

Jokaiselle vapaaehtoiseksi hakeneelle ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti.  

Tapaamme koulutuksen merkeissä joko paikan päällä tai Microsoft Teamsin välityksellä 1-3 kertaa työtehtävistä riippuen kesän aikana. 

Milloin työt alkavat?  

Osa työtehtävistä alkaa jo 28.7.2022. Pääosin tehtävät keskittyvät kuitenkin ottelutapahtumien ympärille, joten hakijan tulee varautua olemaan käytettävissä pelipäivinä 30.7., 3.8. ja 7.8. Toivomme, että olet jo hakuvaiheessa mahdollisimman sitoutunut toimimaan vapaaehtoisena Naisten Amerikkalaisen Jalkapallon MM-kisoissa 2022. 

Mitä vapaaehtoisilta odotetaan?  

Odotamme, että olet käytettävissä kisoissa vähintään 3 työvuoron ajan. Työvuorojen kestot vaihtelevat tehtävittäin ja vuoron pituudesta riippuen tarjoamme lounaan/välipalan. Kisojen toimitsijatyö on vapaaehtoista talkootyötä, saat kuitenkin kisapaidan sekä mahdollisuuden katsoa otteluita silloin kun et ole töissä. Kisaorganisaatio ei korvaa majoitus-, matka- tai puhelinkuluja ottelutapahtumien rooleihin, lukuunottamatta hotellitoimiston vapaaehtoisia ja attaseoja . Kisojen vapaaehtoisena sitoudut noudattamaan kisaorganisaation ohjeita ja olemaan kisatehtävissä mukana sovitun ajan. 

 In English?  

You are welcome to join us as a volunteer even if you do not speak Finnish – please contact Marianne.pahkala@sajl.fi directly if you are interested in helping us with the tournament.  

 

Näihin tehtäviin etsimme tekijöitä

Lääkintähenkilöstö

Lääkintähenkilöstöömme voit ilmoittautua mukaan tämän linkin kautta – sivulla myös lisätietoa työtehtävistä ja vaatimuksista. 

Turvallisuus- ja kuljetuspalvelut 

Autonkuljettaja 

Autonkuljettajana autat tarvittaessa niin ihmisten kuin tavaroidenkin kuljettamisessa Helsinki-Vantaan alueella. Ajokortti vaaditaan. 

 Järjestyksenvalvonta 

Ottelutapahtumissa tarvitsemme katsomoon järjestyksenvalvojia vastaamaan yleisön turvallisuudesta. Voit hakea tehtävään ilman jv-korttia tai jv-kortillisena. 

Viestintä 

Mediapalvelut 

Vierailevan median avustus esim. mediatilojen löytämisen että media-passien sekä liivien kanssa.  

Tapahtumaviestintä 

Toimit kisojen tapahtumaviestinnässä tuottaen video-, kuva- tai tekstisisältöä virallisiin kisakanaviin. Sosiaalisen median käytön on oltava hallinnassa, ja videointi sekä kuvaustaidot ovat plussaa. 

Toimitus ja kääntäminen 

Otteluraporttien ja muiden tekstien kirjoittaminen joko suomeksi tai englanniksi ja mahdolliset tekstin kääntämistehtävät. Aikaisemmasta kirjoitustaustasta on hyötyä, mutta lajituntemuskin riittää. 

Ottelujärjestelyt 

Oheistapahtumat  

Oheistapahtumissa kuten väliaikaohjelmissa avustaminen tarvittaessa. 

 Antidopingsaattaja 

Dopingtestien yhteydessä pelaajan saattaminen testattavaksi ja SUEKin henkilöstön avustus. 

Ottelutilastointi 

Ottelutapahtumien tilastoinnissa avustaminen sähköisin järjestelmin. Lajituntemusta vaaditaan. 

Otteluiden videokuvaaminen  

Videokameran käyttö pelitilanteiden tallentamiseksi. Aikaisempi kokemus on avuksi. 

Asiakas- ja VIP-palvelut 

Katsomo-opas  

Lajin selittäminen uusille katsojille ja kysymyksiin vastaaminen. Kielitaito on eduksi ja lajituntemusta vaaditaan.  

Lipunmyynti ja akkreditointi  

Lipunmyynnin tiimissä työtehtäviin kuuluu lippujen myynnissä avustus ja niiden tarkastus, ryhmävarauksissa ja kutsuvieraslipuissa avustaminen sekä akkreditoinneista huolehtiminen ja niiden jako mm. medialle. Tehtävä vaatii erinomaista asiakaspalveluasennetta.  

Rakentaminen ja purku 

Rakentaminen 

Tehtäviä ovat mm. kentän ja katsomoiden sekä yhteistyöständien rakentaminen, somistus, kyltitys ja purkaminen. Tehtävät vaativat reipasta, toimeen tarttuvaa asennetta ja kädentaitoja. 

Hotelli + Joukkueet 

 Joukkueattasea  

Joukkueen valmennuksen sekä staffin avustaminen toimimalla linkkinä joukkueen ja SAJL:n, IFAF:in sekä muiden toimijoiden välillä. Englannin kielitaito välttämätön ja maan kielen hallinta plussaa. Sitoutuminen koko kisojen ajaksi, tehtävä alkaa 28.7. ja päättyy 8.8. 

Jenkkifutisperheeseen voit liittyä milloin vain

Jenkkifutiksen parissa vapaaehtoistehtäviä on tarjolla sekä lajiliiton, että seurojen parissa.  Lajiliiton vapaaehtoistehtävät liittyvät liiton järjestämiin tapahtumiin, joissa vapaaehtoiset pääsevät seuraamaan suurtapahtumien järjestämistä ja itse tapahtumaa aitiopaikoilta. SAJL:n järjestämiä tapahtumia ovat miesten ja naisten Vaahteraliigojen lopuottelut sekä maajoukkueiden tapahtumat Suomessa. Seuraava Suomessa järjestettävä maailmanluokan jefutapahtuma tulee olemaan naisten MM-kisat kesällä 2022.

Seuratoiminnassa vapaaehtoiset huolehtivat monista urheiluseuran tehtävistä valmennuksesta hallintoon ja tiedottamisesta kilpailujen järjestämiseen. Amerikkalaisen jalkapallon seurat panostavat erityisesti tapahtumiensa laatuun ja kaipaavat toimintoihinsa mukaan uusia aktiivisia henkilöitä.

Ole yhteydessä meihin

Katso löytyykö läheltäsi omaa seuraa jonka toiminassa voit auttaa tai ole yhteydessä jenkkifutisliittoon ja ilmianna itsesi vapaaehtoiseksi.

”Vapaaehtoistyön todellinen arvo piilee kuitenkin kaikissa niissä ihmisissä, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon, valmentamaan, kuskaamaan, ohjaamaan liikennettä, leipomaan – auttamaan pyyteettömästi päivästä toiseen, jotta joku muu saisi mahdollisuuden harrastaa, kehittyä, kilpailla ja iloita urheilun parissa. Vapaaehtoiset ovat suomalaisen urheilun sydän ja mahdollistaja.”

Suomen Olympiakomitea 2020