Ajankohtaista

Tuomas Kivisaaresta U15 flagi maajoukkueen päävalmentaja

Vankan lajitaustan omaava Kivisaari lähtee innolla kehittämään nuorten lippupalloilijoiden osaamista. Joukkueenjohtajaksi valittiin Sari Arolinna.

Tuomas Kivisaari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

43-vuotias Tuomas Kivisaari on ehtinyt nähdä viimeisen reilun parinkymmenen vuoden aikana amerikkalaista jalkapalloa eri ympäristöissä.  Ensituntuman hän sai lippupalloon 1995, kun hän pelasi Suomen U15 lippupallomaajoukkueessa lajin ensimmäisissä EM-kisoissa Helsingissä. Suomi voitti Euro Flag I -turnauksen kukistamalla Ruotsin 54-12 ja Englannin 51-18.

Kivisaari on toiminut viimeiset viisi vuotta nuorten valmennuksen parissa Helsinki East City Giantsin U11-U15 joukkueissa.  Mestaruuksia on tullut joka vuosi. Suomen U17 nuorten maajoukkueessa hän valmensi usean vuoden ajan laitahyökkääjiä.
Tuomas Kivisaari on toiminut SAJL:n valmennusvaliokunnan puheenjohtajana useamman vuoden. Hän on ollut tuottamassa valmennusmateriaalia Liiton koulutuksiin ja toiminut kouluttajana. 2022 joulukuussa julkaistun SAJL:n Valmennuksen linjauksen parissa Tuomas Kivisaari työskenteli myös vahvasti.

Tuomas Kivisaari juoksee itsensä auki Petrus Penkin heitolle 2005 EM-kisoissa.

 Miesten maajoukkueesta Tuomas ”Tuoppi” Kivisaarella on EM-pronssia muistona vuodelta 2005.  U19 maajoukkueessa Kivisaari pelasi PM-kultaa voittaneessa yhdistelmässä Västeråsissa Ruotsi 1997. Kivisaaren nopeus ja laitahyökkääjän kyvyt huomattiin myös kansainvälisesti ja hänet valittiin Team Europeen, joka kokosi eri maiden parhaat nuoret pelaajat yhteen. Team Europe pelasi 1998 USA:ssa San Diegossa Meksikon maajoukkuetta vastaan
Vaahteraliigasta hänellä on 4 mestaruusmitalia palkintovitriinissä. Hän pelasi vuodet 2000-2007  Helsinki Roostersissa ja Porvoo Butchersissa. Pelipaikkoina olivat WR, CB ja QB. Vaahteraliiga All Starsiin hänet valittiin vuosina 2001 ja 2007.

– Toimivan heittohyökkäyksen ymmärtämisen lisäksi vahvuusalueitani valmentajana ovat kyky luoda erinomainen ja taisteleva joukkuehenki. Vastuun jakaminen joukkueen avainpelaajille sekä yksittäisen pelaajan motivointi ja itseluottamuksen rakentaminen ovat olennaisia tekijöitä myös. Uskon että minun johdolla Suomella tulee olemaan taisteleva, laadukasta lippupalloa pelaava, yhtenäinen ja hyvin käyttäytyvä joukkue.  Nykylippupalloon saan päivitetyn kuvan toimivista elementeistä konsultoimalla miesten maajoukkueen qb Miro Kadmiryn ja päävalmentaja Tuomas Heikkisen kanssa.

 

 

 

 

 

U15 lippupallomaajoukkue

Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kova. Tällä hetkellä 17 pelaajaa on ilmaissut kiinnostuksensa EM-projektia kohtaan. Mukaan joukkueeseen pääsee 6 tyttöä ja 6 poikaa. Säännöissä on, että pelijaksolla kentällä tulee olla samaa sukupuolta 2 tai 3 pelaajaa koko jakson ajan.

U15 maajoukkueen ensimmäinen avoin leiripäivä

Aika: su 26. maaliskuuta klo 10-14
Paikka: Myyrmäen jalkapallohalli,  Vantaa
Kohderyhmä: 2008-2009 syntyneet tytöt ja pojat (lajitausta ei ole välttämätön)
Hinta: Leiri on ilmainen
Varustus: keinonurmikentälle soveltuvat kengät. Shortsit joissa ei mielellään taskuja. Oma juomapullo ja eväät.

EM-kisat syyskuun alussa

– Aika: EM-kisat pe-su 1.-3. syyskuuta 2023.  Ottelupäivät ovat 2.-3.9.Grossetto, Italiassa
– Tapahtumapaikka: Fattoria La Principina in Grosseto Italia

Joukkueen leirityksistä lisää kevään aikana. Leiripäivät ovat päivän kestäviä.
Koululippupallon SM-kisat ma 22.5. on yksi talentin katsastuspaikka
– Pajulahden tekniikkaleirin yhteydessä ke 21.6. on yksi leiripäivä varattu U15 maajoukkueelle

 

Tiedustelut:

päävalmentaja Tuomas Kivisaari, tuomas.kivisaari@gmail.com
joukkueenjohtaja Sari Arolinna, sari.arolinna@gmail.com

Lataa PDFTulosta