Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Tytti Kuusinen ja Minna Lehtinen lauantaina USA:n WFA:n loppuottelussa

Women’s Football Alliance WFA:n loppuottelu pelataan tulevana lauantaina Yhdysvaltain Ohiossa. Tänä vuonna mestaruudesta on taistelemassa kaksi suomalaispelaajaa, Tytti Kuusinen ja Minna Lehtinen.

Yhdysvaltoihin keväällä matkanneet keskushyökkääjä Tytti Kuusinen ja linjapuolustaja Minna Lehtinen ovat pelanneet vahvan kauden Boston Renegadesin paidassa.  Neljä aiempaa mestaruutta voittanut Renegades oli omassa North Conferencessaan ylivoimainen voittaen kaikki kahdeksan runkosarjan otteluaan piste-erolla 494-63.  Lauantaina 22.7. Ohion Cantonin Hall Of Fame Stadionilla pelattavassa loppuottelussa Boston saa vastaansa niin ikään tappiotta läpi runkosarjan edenneen St Louis Slamin.

Välieräpelistä murskavoitto

Välieräpelissä bostonilaiset murskasivat Alabama Firen lukemin 58-6.  Tytti Kuusinen oli pelissä liekeissä keräten 13 juoksuyrityksellään 159 jaardia ja kaksi touchdownia. Kuusinen oli runkosarjassa joukkueensa paras pisteidentekijä ja ylsi kahdeksalla touchdownillaan koko sarjan maalitekijätilaston jaetulle viidennelle sijalle.

Näin Kuusinen kuvaa omaa rooliaan Renegadesin kovatasoisessa rosterissa:

-Boston Renegades on täynnä huiman lahjakkaita urheilijoita, ja hyökkäyksessä ollaankin edetty vahvasti niin ilmateitse kuin maata pitkin kovaa työtä tekevän linjan takana. Olen kuulunut myös tällä kaudella joukkueen keskushyökääjiin, ja ollut peleissä myös aloittavana running backkina ajoittain. Meitä on neljä melko erilaista omilla vahvuuksillaan varustettua keskushyökkääjää, joten peluutusta ollaan myös jaettu aika tasaisesti.

Kuusinen oli Renegadesin mukana myös viime kesänä joukkueen voittaessa neljännen perättäisen mestaruutensa. Boston ei ole toistaiseksi kohdannut kauden aikana tasaveroista vastustajaa, mutta Kuusinen odottaa lauantain pelistä kauden kovinta:

”Finaalissa saadaan vastaan St. Louis Slam, joka on pelannut American-konferenssissa puhtaan kauden meidän tapaan (8-0). Päästiin viime kaudella pelaamaan heitä vastaan runkosarjassa, jolloin he osoittivat kyllä olevansa vaarallisia, johtaen meitä puoliajalle mentäessä. Odotettavissa on siis mielenkiintoinen ja kova peli, jossa meidän täytyy olla hereillä ja pelata omaa vahvaa jenkkifutista pelin alusta viimeiseen pillin vihellykseen saakka”

Suomalaiskaksikko on pelannut vahvan kauden Bostonissa (Kuva Boston Renegades)

Minna Lehtinen hakee ensimmäistä USA:n mestaruuttaan

Minna Lehtinen on pelannut vakuuttavan avauskauden WFA:n tähtipelaajien ympäröimänä. Linjapuolustajan komeat 53,5 taklausta kahdeksassa ottelussa nostivat hänet WFA:n taklaustilastossa kymmenenneksi. Renegadesin sisäisessä taklaustilastossa lukema on toiseksi paras. Pelinrakentajasäkityksiä Lehtisen nimiin kirjattiin kaudelta 2,5.

Renegadesin mukana Lehtinen on joutunut pelaamaan itselleen vieraassa keskimmäisen linjapuolustajan roolissa ja tuo huomioiden tilastolukemat ovat erinomaiset. Lehtisen mukaan WFA:n ja suomalaisen Naisten Vaahteraliigan tasoero ei ole niin suuri, kun hän alun perin kuvitteli:

-Koen että tasoero Vaahteraliigan ja WFA Pro:n välillä ei ole niin iso, mitä ehkä jännitin ennen reissua. Suomen jenkkifutis on todella hyvällä tasolla. Täällä linjapelaajat ovat fyysisempiä ja keskimäärin isokokoisempia kuin Suomessa. Olen pelannut pääasiassa nose tacklen paikalla, joka ei ole minulle niin tuttu pelipaikka, sillä Suomessa seurajoukkueessani olen enimmäkseen pelannut endinä. Olen siis päässyt harjoittelemaan paljon tuplatiimien halkaisua ja tekniikoita, joilla pääsen irti blokeista.

Juuri nyt ensimmäistä kauttaan WFA:ssa pelaava Lehtinen valmistautuu omaan debyyttiinsä finaalissa. Toiveena ensimmäistä mestaruuttaan hakevalla suomalaisella on tiukka peli:

”Finaalipelistä toivoisin tiukkaa taistelua. Ollaan dominoitu läpi kauden niin vahvasti, että olisi mahtavaa saada jännittävä finaalipeli. Silloin on ihan eri fiilis pelata, kun ei tiedä kumman joukkueen voittoon peli tulee päättymään. Mutta tottakai me lähdetään hakemaan voittoa, se on ollut tavoitteena kauden alusta asti. Toivon myös, että muistaisin nauttia pelaamisesta ja pitää hauskaa, koska se on viimeinen peli täällä ja sitten on aika palata takaisin Suomeen.”

Lehtinen #72 pelaa Renegadesissa keskimmäisen linjapelaajan paikalla (Kuva: Boston Renegades)

Suomalaiset valittiin myös All American tähdistöön

Kuusinen ja Lehtinen tulivat valituksi myös WFA:n All American tähdistöpeliin. Suomalaiset eivät voi kuitenkaan osallistua arvo-otteluun, koska peli pelataan WFA:n loppuottelun esiotteluna.

WFA:n loppuottelutapahtumassa esiintyy myös kolmas suomalaispelaaja. Jo perjantaina pelattavassa WFA:n II-divisioonan loppuottelussa kohtaavat New York Wolves ja Oklahoma City Lady Force.  Wolvesin puolustuksessa pelaa suomalainen Elli Metsola.

 

Tutustu myös: 

 

Kuvat: Boston Renegades

Lataa PDFTulosta