Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Tytti Kuusiselle ja Minna Lehtiselle Amerikan mestaruus – Boston Renegades vakuuttava loppuottelussa

Women’s Football Alliance WFA:n loppuottelussa Renegades todisti olevansa USA:n paras toisen puoliajan joukkue ja nousi ottelun lopussa viidenteen peräkkäiseen mestaruuteen. St. Louis Slam hävisi ottelun 35-7 Tom Benson Hall of Fame Stadiumilla Cantonissa, Ohiossa.

Tytti Kuusinen #46 vääntää jaardeja finaalissa. Kuva E3 Photography

Suomalaistuneen Boston Renegadesin alku Women’s Football Alliancen loppuottelussa ei ollut paras mahdollinen.  Molemmat joukkueet olivat selvinneet loppuotteluun tappioitta. St. Louis Slam sai bostonilaisten hyökkäyskoneen yskimään ottelun alussa pysäyttäen driveja sekä ottaen mm. syötönkatkon. St. Louisin pallonkantaja Jada Humphries, joka johti Slam:in 130 jaardin juoksuhyökkäystä ensimmäisellä puoliajalla, teki 50 jaardin juoksun Renegades-puolustuksen vasemman reunan ohi ja vei Slam’in 0-7 johtoon toisella neljänneksellä.

Renegades palautti potkun puoleen kenttään. Tytti Kuusinen piti ketjut liikkeessä tärkeässä 4./1 tilanteessa. Joukkue sai pistetilin auki ja tasoitti ottelun, kun entinen koripallotähti qb Allison Cahill syötti 25 jaardin heiton Stephanie Pascualille, joka rynnisti mursi taklauksia ja päätyi maalialueelle nelisen minuuttia ennen toisen neljänneksen loppua.

Darcy Leslie onnistui katkaisemaan St. Louisin Jaime Gaalin syötön. Qb Cahill löysi Chanté Bondsin yksin maalialueelta ja Renegades meni taukojohtoon 14-7.  St. Louis Slam pääsi vielä pariin otteeseen kokeilemaan potkumaalia, mutta epäonnistui näissä yrityksissä.

Renegadesin puolustuslinja taklaushommissa.

Renegadesin vahva toinen puoliaika perustui puolustuksen vahvaan esitykseen.  Se pystyi pysäyttämään kerta kerran jälkeen St. Louisin rynnistyksen. Kolmannen neljänneksen alussa Renegadesin ykkösjuoksija Tytti Kuusinen teki 4 jaardin rynnistyksen maalialueelle ja kasvatti Renegadesin johtoa 14 pisteeseen 21-7. Toinen pallonkantaja Ruth Matta teki 10 jaardin juoksumaalin 3:lla neljänneksellä ja Renegadesin johti 28-7.

Renegades kiristi puolustusruuveja entisestään Slamia vastaan 4. jaksolla ja pakotti heidät 3./pitkä tilanteisiin mikä vaimensi St. Louisin loppukiriä. Ottelun viimeisen osuman 35-7  teki pari minuuttia ennen loppuvihellystä Latoya Saulters. Renegades sinetöi näin  viidennen perättäisen mestaruuden ja päävalmentaja Johnson sai jääkylmän Gatorade-suihkun.

Bostonin puolustuksen ykköstykki  dl Whitney Zelee palkittiin ottelun MVP-pelaajana.

Finn power – vas. rb Tytti Kuusinen ja dl Minna Lehtinen.

Tuoreet mestarit kommentoivat ottelua pitkältä automatkalta Ohiosta Bostoniin juhlahumun jälkitunnelmissa.

Tytti Kuusinen:

– Pelistä tuli odotetun mukaisesti kova taistelu. St Louis oli opiskellut meidän hyökkäystä huolellisesti, ja puolusti aggressiivisesti niin meidän juoksu- kuin heittopeliä, joten jokainen jaardi piti todellakin ansaita. Luottamus meidän omaan tekemiseen ei kuitenkaan horjunut missään vaiheessa, vaikka St Louis menikin hetkeksi johtoon pelin avausmaalilla. Meidän puolustus ja erikoisjoukkueet olivat pelissä isossa roolissa, tarjoten hyökkäykselle hyviä kenttäasemia. Koen että joukkueen viides perättäinen mestaruus tuli vahvalla joukkuepelaamisella, ja päämäärätietoisella tekemisellä. Iso kunnia kuulua osaksi tätä joukkuetta!

Minna Lehtinen:
– Puolustuksen puolella onnistuttiin mukautumaan St Louisin pelityyliin ja luottamus omaan tekemiseen ei horjunut siitäkään huolimatta että St Louis pääsi  tekemään pelin ensimmäisen touch downin ja etenemään kentällä kiitettävästi. Kentällä nähtiin St Louisilta samoja asioita mitä oltiin scoutattu filmiltä, joten mitään isoja muutoksia ei tarvinnut tehdä pelin aikana ja riitti, että jokainen puolustaja suoritti oman vastuualueensa. Erikoisjoukkueet pelasivat erinomaisen pelin ja hyökkäys jatkoi tasaista suorittamistaan myös finaalipelissä.

Paljon onnea hienosta saavutuksesta suomalaisen jenkkifutiksen suurlähettiläille. Kotiinpaluu Suomeen tapahtu ensi perjantaina.

ESPN2 kanavan loppuottelun high lights -kooste.

Kolmaskin suomalainen oli voittoputkessa USA:ssa. WFA:n II-divisioonan loppuottelussa suomalaispelaaja lb Elli Metsola kävi nappaamassa  voiton New York Wolvesin riveissä.