Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Tyttöjen tekniikkaleirillä taitoja, tiimiytymistä sekä tyytyväisyyttä

Alle 20-vuotiaiden naisten ja tyttöjen avoin tekniikkaleiri järjestettiin lauantaina 3.2.2024 vahvassa yhteistyössä Turku Trojansin kanssa ja Turun seudun OP:n sponsoroimana.

Lauantaiaamuna Turun Impivaaran halli täyttyi monipuolisista urheilijoista ympäri Suomea. Tyttöjen tekniikkaleiri herätti paljon kiinnostusta ja leirillä oli oppimassa uutta sekä jo pitkään jenkkifudista harrastaneet että lajista vasta hiljattain kiinnostuneet.

Aamupäivän osuudessa pelaajat syventyivät ensin pelipaikkakohtaisiin taitohin huippuvalmentajien opastuksella. Vauhti oli kova ja onnistumisia näkyi joka puolella kenttää – jalkatyö kehittyi, patjat saivat kyytiä ja pallot haettiin kiinni miltä vain korkeudelta. Taklaus- ja blokkiharjoituksissa oli havaittavissa pelaajien selkeä tekniikan ja itseluottamuksen kasvu ja lupaavat otteet kehittyivät entisestään. Hikinen aamun treeni viimeisteltiin vielä 1v1-tilanteilla, jossa eri-ikäiset pelaajat (13-20 v.) haastoivat ennakkoluulottomasti toisiaan kilpaillessaan kentän kuninkuudesta.

Ennen iltapäivän treeniä hyökkäyksen ja puolustuksen valmentajat opastivat omiaan luokkahuoneessa pelien konsepteihin, vastuisiin ja tavoitteisiin, joita päästiin kokeilemaan käytännössä pitkin iltapäivän treeniosuutta. Uuden omaksuminen oli välittömästi nähtävissä puolustuksen ja hyökkäyksen ottaessa mittaa toisistaan iltapäivällä ensin erikseen juoksu- ja heittopeli-tilanteissa. Pitkin leiriä kasvanut yhteishenki loisti iltapäivän treeni tiimi-osuudessa, jossa halli raikui aina leirikaverien onnistuessa. Leirin viimeistelikin yksi pelaajien eniten hehkuttama pelillinen osuus, jossa hyökkäys ja puolustus taistelivat viimeiseen asti väläytellessään pitkiä heittokuvia, kovia taklauksia miinusjaardeille, syötönkatkoja sekä komeaa blokkaamistyötä.

 

 

 

Pelaajat kiittelivät ryhmän yhteishenkeä, pelaamisen iloa, uuden oppimista ja jatkuvaa palautetta sekä erityisesti taitavaa valmennusryhmää: ”Parasta leirillä oli hyvä yhteishenki, onnistumiset ja kannustus niin valmentajilta kuin muilta pelaajilta!” ”Huippuhyvä pelipaikkakohtainen valmennus ja tosi hyviä vinkkejä.” ”Pääsi tekemään paljon ja tuli paljon henkilökohtaista palautetta.” ”Pelaaminen, hyvä meininkin ja nyt tuntuu että on enemmän game ready!”

Leirillä valmennuksesta vastasivat Aki Halonen (OL), Essi Saastamoinen (LB), Laura Pulkkinen (RB), Lea Kaszas (QB), Nana Olavuo (DB), Neem Rauankoski (DL), Kirsti Nirhamo ja Tuomas Mankki (WR). Lisäksi konsultoivassa roolissa Ville-Valtteri Suojanen (DB, WR).

Lisätietoa leiristä, tulevista tyttöjen tapahtumista ja sarjoista saat U20-sarjapäälliköltä  – Anni Kivikataja, anni.kivikataja@gmail.com

Kaisla Honkaniemen valokuvat ja videot

Jan Wahlsteinin valokuvia leiriltä

 

Lataa PDFTulosta