Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Tyttöjen U20 sarja vauhtiin sunnuntaina Turussa

Amerikkalaisen jalkapallon tyttöjen U20-pelit on kaudella 2024 ajoitettu huhtikuulle. Yhteensä kymmenen eri seuran pelaajista kootut aluejoukkueet kohtaavat toisensa ensimmäisen kerran tulevana sunnuntaina.

Tyttöjen U20-ikäluokan Suomen mestaruus ratkaistaan nyt kuudetta kertaa. Tänäkin vuonna sarjassa pelaavat joukkueet on koottu yhdistelmäjoukkueiksi useista eri seuroista ympäri Suomen. Myös joukkueiden valmentajisto ja muu staff koostuu monen tyttöjefuun panostavan seuran osaajista.

SAJL kokosi U20 tytöt helmikuussa yhteistyössä Trojansin kanssa järjestetylle tekniikkaleirille, jolla taitojen ja tekniikoiden hiomisen ohella saatiin tuntumaa seurojen nuorten pelaajien määrästä. Tavoitteena oli marssittaa kentälle huhtikuussa useampiakin joukkueita taistelemaan SM-tittelistä, mutta leirillä nähdyn sekä seurojen antaman informaation perusteella  yhdistelmäjoukkueiden lukumäärä päätettiin lukita kahteen.

U20-ikäluokan toimintaa ohjaava sarjapäällikkö Anni Kivikataja uskoo, että nyt tehdyllä järjestelyllä tyttöjen peleistä saadaan laadultaan hyviä.

-Edelliseen kauteen peilaten sekä tämän kauden valmistautumista seuranneena uskon että saamme nähdä tasaväkisiä pelejä, jossa kokeneemmat pelaajat pääsevät väläyttämään taitojaan sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, mutta joissa myös nuoremmat urheilijat saadaan hienosti esille. Vaikka sarja on lyhyt, uskon että näemme hyvin kilpailullisia otteluita. Monien seurojen pelaajista koostuvia joukkueita seuratessa on mielenkiintoista nähdä, miten saumattomasti yhteispeli saadaan käyntiin pelikentällä ja tässä voikin olla ratkaiseva ero lopputulosten osalta.

Lopulliset joukkueet ovat rakentuneet sekä pelaajien keskinäisten rekrytointien ja toistensa haastamisen, että seuravalmentajien nuorista vastaavien tiiviissä yhteistyössä.  Tämän vuoden lopulliset joukkueet on rakennettu Jyväskylä Jaguarsin ja Helsinki Roostersin tunnusten alle.

Sarjapäällikkö Kivikataja uskoo, että alkuvuoden aikana nähty hyvä vire lupailee hyvää tyttöjen jenkkifutikselle kunhan kilpailemisen mahdollisuuksia saadaan järjestettyä lisää:

-Uskon, että tyttöjen toiminnan valtakunnallinen kasvattaminen saadaan parhaiten käyntiin seurojen ja liiton yhteistyöllä. On tärkeää voida tarjota nuorille urheilijoille sekä useampia mahdollisuuksia kilpailla vuoden aikana että tilaisuuden kehittyä jatkuvasti seurojen mukana. Alkutalvesta Turku Trojansin kanssa vahvassa yhteistyössä järjestetty tyttöjen tekniikkaleiri kokosi yhteen erinomaisia lajiharrastajia laajalla ikähaarukalla ja tarkoituksena on järjestää näitä jatkossa vuosittain. Lisäksi kesän lopulle suunnittelemme tyttöjen leiriä, jossa kaikilla lajista innostuneilla on leirin alussa mahdollisuus treenata yhdessä ja lopuksi pelata pienimuotoiset turnaukset ikäryhmittäin.

Jyväskylä Jaguarsin väreissä pelaava aluejoukkue puolustaa sarjassa mestaruuttaan.

U20-sarjan ottelut 2024

  • Su 07.04. klo 11:00  Roosters (RTV) – Jaguars,  Impivaaran jalkapallohalli, Turku
  • Su 14.04. klo 14:00  Jaguars – Roosters (RTV), palokan tekonurmi, Jyväskylä

 

Tutustu:  U20 sarjataulukko 2024

Kuva: Jari Turunen 2022

 

 

 

 

Lataa PDFTulosta