Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Tyttöjen U20-SM sarjan ykkönen Jyväskylä Jaguars

Tyttöjen U20-sarjan mestaruus meni tänä vuonna Jyväskylä Jaguarsin rungon ympärille rakennetulle aluejoukkueelle.  Loppuottelussa jyväskyläläiset voittivat  Helsinki Wolverinesin kokoaman aluejoukkue Sharksin  lukemin  78-24.

Säynätsalon keinonurmella pelatussa ottelussa Jaguars pääsi heti ottelun alkuun tekemään avauspisteet puolustuksen syötönkatkolla. Jaguarsin puolustuksessa erityisesti #40 Miina Laukkanen ja #24 Aino Piippo olivat ahkerasti taklaamassa ja estämässä Sharksin hyökkäyksen etenemistä. Jaguarsin hyökkäys eteni juoksupainotteisesti vahvoilla keskushyökkääjien juoksuilla ja loistavasti onnistuneiden blokkien ansiosta. Jaguars hyökkäys teki mitä vaadittiin, kuljetti palloa ja teki pisteitä.

Sharksin hyökkäys pääsi myös etenemään ajoittain todella mallikkaasti, erityisesti QB #27 Ella Laukka ja wr #80 Aino Helskyaho olivat samalla sivulla heittopeleissä ja myös monitaituri #10 Aada Salminen ja rb #5 Lara Olsson näyttivät hyökkäyksessä osaamistaan ja nopeita jalkoja. Vaikka Jaguarsin puolustus oli vahva, Sharks pääsi puraisemaan ja puhkaisemaan kissapetojen puolustuksen näyttävillä juoksuilla ja pitkillä heitoilla.

Ottelun toinen puolisko oli pisteiden valossa selkeästi Jaguarsin hallintaa. Sharks pyrki pysymään mukana, mutta 3. jakson Jaguarsin meno oli liikaa. Jaguars oli pitelemätön omilla hyökkäysvuoroillaan ja erityisesti keskushyökkääjä #88 Milla Korhonen oli täysin elementissään.  Jaguars rokotti puolustuksessa Sharksin pienistä virheistä tehokkaasti pitäen Sharksin pois pisteiden teosta.

Viimeisellä neljänneksellä Sharks vielä terävöitti tekemistään ja pääsi lopussa hyvään pelitempoon tehden vielä ottelun viimeisen todella näyttävän TD:n aivan viimeisillä sekunneilla #5 Lara Olssonin toimesta.

Toisella puoliskolla Jaguarsin riveistä nousivat esiin myös #15 Selma Pitkänen ja #49 Unna Törmänen.

Sharksin riveistä Aino Helskyaho teki kaksi maalia. Jaguarsista Milla Korhonen teki 3 ja Miina Laukkanen 4 maalia. Kaikki pisteidentekijät.

Onnittelut kaikille mitalisteille! Syyskuun alkupuolelle on luvassa seurojen yhteinen tyttöjen tekniikkaleiri. Yhteyshenkilönä Anni Kivikataja anni.kivikataja@gmail.com

 

Miina Laukkanen Game MVP Jaguars

Ella Laukka Team mvp Sharks

Aino Piippo team mvp Jaguars.

U20 tyttöjen SM-kultaa 2023 Jyväskylä Jaguars

 

U20 SM-kultaa:

#2 Åsa Sallinen  WR / DB
#3 Saana Jutila WR
#7  Noora Taskinen WR / DB
#14 Kira Jääskä OL / LB
#15 Selma Pitkänen LB
#16 Pinja Lepistö  QB
#22 Inka Heikkinen  WR / DB
#24
Aino Piippo RB / DB
#27 Tuisku Vaattovaara RB / LB
#34 Sini Latvala QB / DB
#42
Siru Nygård WR / DB
#49 Unna Törmänen WR
#54
Heini Tuppurainen OL / DL
#59 Peppilotta Ristiharju OL / DL
#64
Jenna Vehviläinen OL / DL
#85 Janina Niutanen DB
#89 Sofi Emilia Lauhava RB / LB
Veera Hakkarainen 
OL / DL
Milla Korhonen RB
Miina Laukkanen WR / LB
Elsa Mattila 
OL / DL
Nella Pisto 
OL / DL

Valmentajat:
Mathias Suutari päävalmentaja
Jenni Patana hyökkäyksen linjavalmentaja

Päävalmentaja Suutarin kommentit:
”Tunnelma finaalin jälkeen oli aivan huikea, sen näki jo koko kauden et tytöillä on yks tavote voittaaa. ja se päämäärä saavutettiin jo ennen pelejä kopissa mindsettina. Oon etuoikeutettu et sain vaa hypätä mukaan tämmöseen junnunporukkaan, Jossa on huikea joukkuehenki ja älyttömän kovia urheilijoita.”

U20 SM-hopeaa:

#7 Jessica Santala
#10 Aada Salminen
#13 Nelli Malk
#15 Hilma Kuitunen
#21 Lotta Kytömaa
#36 Sissi Temisevä
#45 Venla Suominen
#80 Aino Helskyaho
#92 Ella Laukka
#93 Lara Olsson
#24 Amita Hyvärinen
#59  Alisa Kariniemi
# 15 Olivia Vierelä
Ilse Euro
Tintti-Maria Tamminen
Tytti Väänänen

Valmentajat:
JJ Seilas Päävalmentaja
Janne Laukka Hyökkäyksen koordinaattori
Veera Levijoki Puolustuksen koordinaattori
Minttu Hurme
Myrsky Hurme
Hanna Köykkä
Emmet Lappi
Sini Ramela

Päävalmentaja Seilaksen kommentit:
Ollaan valmennusporukan kanssa todella tyytyväisiä siihen kuinka paljon meidän pelaajat kehittyivät näinkin lyhyen kauden aikana. Meillä on tietoisesti painotettu talven aikana sitä että tytöt harjoittelevat monipuolisesti eri pelipaikkoja ja saisivat hyvän pohjan lähteä etenemään lajissa. Koska meillä on paljon vasta-alkajia, niin tarkoituksena on ollut antaa mahdollisuus pelaajan löytää sopiva pelipaikka ja toki siitä on sitten myös hyötyä vaikka sunnuntain kaltaisessa pelissä. Todella ylpeä saa olla tytöistä ja valmentajista ja siitä kuinka toimiva ja yhtenäinen joukkue saatiin kasaan.

 

Lataa PDFTulosta