Search
Close this search box.

Ajankohtaista

U13 SM-sarjan mestaruus ECG-Roostersille

Helsinkiläispitoinen finaali meni selvästi East City Giantsin ja Roostersin yhdistelmäjoukkueen voitoksi Wolverinesia vastaan 44-0 (0-22).

Linus Kortesvuo kantaa palloa ja #18 Sampo Perttilä ja #12 Otso Hotti taklaavat.

Lämmin ja aurinkoinen keli oli houkutellut Myllypuron kentällä n. 150 katsojaa. Ottelu sai salama-alun, kun ECG-Roostersin Santtu Niemelä katkaisi Wolverinesin hyökkäysheiton ja palautti pallon noin 30 jaardia maaliin. Rasmus Merivirta lisäsi 2 pistettä ja ECG-Roosters 8-0 johtoon.  Ensimmäinen neljännes oli tasaisen hermostunutta pelaamista, jossa rangaistukset molemmille joukkueille oli isossa osassa. Mustamand Mustafan päätuomaroimassa ottelussa jaettiin yli 15 rangaistusta. Toisen polven jenkkifutaaja laitahyökkääjä Rasmus Merivirta vapautti kotikatsomon iloiseen huutoon ottamalla Kari Metsäniemen heiton kiinni. ECG-Roosters johti 14-0 ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Lisäpistejuoksu jäi lyhyeksi.

Kentän kookkain pelaaja Sampo Perttilä palautti Wolverinesin aloituspotkua 35 jaardia. Ahma-team eteni hitaan varmasti, mutta kuitenkin ei päässyt pisteiden tekoon.  Wolverines sai uuden mahdollisuuden nopeasti, kun ECG-Roosters pallonkantajalta tipahti pallo napakan taklauksen johdosta.  Wolverines cb Eetu Viuha peitti irtopallon. Pallonkantajana toiminut Elmo Jutila raatoi pallon kanssa. Pelinjohtajan Oskari Hotti väläytteli räväkkää lähtönopeuttaan ja vei omilla juoksuillaan Wolverinesin maalintekoalueelle. ECG-Roostersin terävästi pelannut Niklas Michelsson havaitsi irronneen pallon ja ehti peittämään sen ensimmäisenä.

Wolverinesin Elmo Jutila on saanut pallon juuri kainaloonsa ja ECG-Roostersin Luka Jousimäki valmistautuu taklaukseen.

ECG-Roostersin hyökkäys heräsi maalintekoon toisen neljänneksen lopussa. Ensin Albert Pentti toi pitkällä kiinniotolla joukkueensa red zonelle. Tehojuoksija Hyvinkään suunnasta Linus Kortesvuo teki 15 jaardin juoksumaalin. ECG-Roostersin tasaisen varmasti blokannut hyökkäyslinja Juho Kivalo c, Olli Chen g ja Eero Leitsaro teki tässäkin pelissä ison aukon. Albert Pentti lisäsi taukojohdoksi 22-0 numerot.

Kolmannella neljänneksellä ECG-Roostersin pelinrakentaja Kari Metsäniemi oli lämmittänyt heittokätensä kuntoon ja hän heitti Sebastien Lindenin vapaaksi pitkällä kiinniotolla. Linus Kortesvuo juoksi 2 lisäpistettä – tilanne 30-0. ECG-Roosters halusi lisää hyökkäystä ja potkaisi lyhyen potkun ja onnistui ottamaan sen haltuun. Metsäniemi vapautti seuraavaksi Julius Loukomaan, joka purjehti kiinniotollaan parin jaardin päähän maalilinjasta.  Wolverinesin puolustus oli kuitenkin tarkkana ja Otso Hotti palautti seuraavassa yrityksessä fumblea 20 jaardia. Hotti heitti, juoksi, lentopotki ja taklasi ottelussa  koko lisenssin arvoisesti ottelussa. Albert Pentti otti ottelussa hyvällä tekniikalla koppeja ECG-Roostersin laitahyökkääjän roolissa ja teki 30 jaardin mittaisen maalin. Sebastien Linden juoksi 2 pistettä lisäten kotijoukkueen johdoksi 38-0.

Miesylivoima oli ECG-Roostersin puolella mutta Wolverinesin taistelutahto pysyi kuitenkin korkealla ottelun loppuun asti. Viimeisellä neljänneksellä  Santtu Niemelä teki ottelun viimeisen maalin ja ottelun loppunumeroiksi 44-0.

Vas. Linus Kortesvuo, Otso Hotto ja Kari Metsäniemi.

 

 

Ottelussa palkittiin:

Team MVP rb Linus Kortesvuo, Helsinki ECG-Roosters
Team MVP qb Otso Hotti, Helsinki Wolverines
Game MVP qb Kari Metsäniemi, Helsinki ECG-Roosters

 

U13 SM-mestarit 2023 ECG-Roosters.

 

 

 

 

 

 

 

SM-kultajoukkueen kokoonpano

 

 

 

 

 

 

SM-hopeajoukkueen kokoonpano

 

 

 

Lataa PDFTulosta