Ajankohtaista

U15 ja U17 SM-finaalit Myllypurossa tulevana viikonloppuna

U15 SM-finaali la 26.08. klo  17:30 Myllypuro nurmi 1, Helsinki East City Giants   –  Jyväskylä Jaguars
U17 SM-finaali su 27.08. klo 14:00 Myllypuro nurmi 1, Helsinki East City Giants   –  Seinäjoki Crocodiles

ECG vs Jaguars. Kuva: jaguars_juniors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U15 SM-SARJA

2023 SM-pronssimitalit matkasivat Helsinki Wolverinesille. I-divisioonan finaalissa kohtaavat uudet finalistit Tampere Saints ja Kotka Eagles su 27.8. klo 14 Tampereen Pyynikin urheilukentällä.

Jyväskylä Jaguars tekee paluuta nuorisofutiksen huipulle. Jaguars kukisti välieräottelussa Wolverinesin 42-14 onnistuneella toisen jakson pelaamisella. U15 ryhmän hyökkäyksen pistesaldosta 208 pistettä on tehnyt kolmikko Jyri Jääskä, Oskari Tuovinen ja Mikael Mattila.
Hallitsevan mestarin East City Giantsin kapellimestarina on toiminut qb Leevi Koiso-Kanttila. William Rajala, Sedric Coulibaly ja Niko Miettunen ovat olleet 232 pisteen arvoinen kolmikko.

Runkosarjassa Giants voitti joukkueiden väliset molemmat kamppailut. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa varsin hyvin ja yllätyksiä pelivalinnoissa on odotettavissa.

Kokoonpanot

Tilastot (U15 11vs11)

 

 

 

 

 

Jyske on kovaa kun kaksi ikäluokan parasta ryhmää ryskää. Kuva: J-P Peltokangas

U17 SM-SARJA

SM-pronssimitalit matkasivat Helsinki Wolverinesille. Wasa Royals voitti I-divisioonan.

Crocodiles haastaa Giantsia tosimielellä.  Laitahyökkääjät Juho Kasari ja Aleksi Pärnänen  ovat olleet tehokas tandem (114 pistettä) qb Aleksi Peltokankaan kohteena. Rb Joona Sarvikas ollut pallonkantovastuussa pääosin.

U17 mestaruuden 2021 ja 2022 voittanut ECG haluaa pitää valtikastaan kiinni edelleen.  Joukkueen kokoonpano on hieman muuttunut, kun 4 pelaajaa on siirtynyt USA:n high school sarjoihin. East City Giantsin qb:na on toisen polven jenkkifutari Ville Kivisaari.  Terho Vainion otteita kannattaa seurata, hän pelaa laaja-alaisesti niin laitahyökkääjänä, keskushyökkääjän, tukimiehenä ja potkaisijana. Vainio on tehtaillut yksin 162 pistettä.  Hänelle hyvää taustatukea antavat Janne Kuoppamäki ja Tuana Bibani.

Runkosarjassa joukkueiden otteluvoitot tasattiin. Vanhat kiistakumppanit ovat kohdanneet kahdesti viime vuosien U17 finaaleissa.

Kokoonpanot

Tilastot (U17 11vs11)

 

Lataa PDFTulosta