Search
Close this search box.

Ajankohtaista

U17 SM-sarjan välierät lähestyvät

Neljä parasta joukkuetta on selvillä U17 SM-sarjassa. Huippujännittävissä välierissä kohtaavat Royals-Crocodiles ja Giants-Wolverines. I-divisioonassa Pori Bears voitti kaksi viimeistä otteluaan ja nousi finaaliin Porvoo Butchersia vastaan.

Dragonsin Atte Peltola on yksi hyökkäyksen vastuunkantajista. Kuva: J-P Peltokangas
Su. 21.08. kello 15.00 Botniahallin ulkotekonurmi, Vaasa
Royals  –  Crocodiles

Pohjanmaan Derby nostattaa aina tunteita. Nyt on kyse isosta ottelusta, josta Vaasa tai Seinäjoki palaa palkintokirnu kainalossaan. Kesän alkupäivien runkosarjan kohtaamisessa Royals oli niukasti parempi 26-18.

Vaasalla on yksi sarjan kovimmista pelinrakentajista #12 Elias Haapamäki. Napakan heittokäden ja vikkelät jalat omaava qb on saanut arvokasta kokemusta myös Wasa Royalsin miesten joukkueen peleistä 1-divisioonasta. U19 maajoukkueeseen valittu wr #35 Ami Lindfors on kuntoutunut sopivasti loppukautta varten. Keskushyökkääjä ja tukimies #91 Raul Khalifa on isossa roolissa molemmin puolin palloa ja hän on juossut suurimman osan joukkueen maaleista. Linjapelin uusi kova nimi on #64 Alexander Dirisha. Päähuomio on kuitenkin ot #77 Samu Suomisessa, joka debytoi viime vuonna Vaahteraliigassa. Hyväraaminen 194cm, 120kg Suominen on myöhemmin jatkamassa useammaksi vuodeksi Notre Dame high schooliin Kaliforniaan.
Päävalmentaja Miika Salke on valmentanut taistelevan joukkueen, joka pelaa loppuun asti.  Pelivalikoima ei ole suuren suuri, mutta toteutus on hyvää luokkaa.

Crocodilesilla on selvästi enemmän pelaajia rosterissaan ja kuumana pelipäivänä tälläkin on oma merkityksensä. Hyvän kauden pelannut Crocodilesin ja Jaguarsin yhteisjoukkueen Dragonsin ykköspelinrakentaja Emil Mannermaa on sivussa ottelussa. Hänen tilalleen hyppää U15 joukkueen Aleksi Peltokangas, joka sai juuri hyvää kokemusta U15 SM-finaalista. Heittojen pääkohteina ovat U17 maajoukkueen wr #45 Atte Peltola ja 192cm pitkä #91 Aleksi Pärnanen. Yksi avainpelaaja on vahvan jääkiekkotaustan omaava #21 Joona Sarvikas, jolle on luvassa paljon peliaikaa hybridipelaajan roolissa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Crocodilesin ulottuvan hyökkäyslinjan päätyblokkaamisen hoitavat Jalavan veljekset #56 Anssi ja #54 Roope.  #67 Miko Ojala on isokokoinen linjapuolustaja, joka on vaikea siirreltävä Royalsin hyökkäyslinjalle.
Päävalmentaja Janne Järvenpäällä on tukenaan kokenut valmentajaryhmä, joka varmasti tekee kaikkensa joukkueen eteen. Haaste yhteisjoukkueissa on tuttu – yhteisiä harjoituksia on vähän ja miten koko joukkue saadaan samalle sivulle. pelipäivänä.

Ma 22.08. kello 18.00 Myllypuro, nurmi 1, Helsinki
East City Giants  –  Wolverines
#19 Brian Appiah ja #29 Paul Gansah ovat isossa roolissa Wolverinesin välieräottelun hyökkkäyksessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

East City Giants on viime vuoden mestari. Joukkue joutui kuitenkin lujille 10.8. pelatussa runkosarjan ottelussa Wolverinesia vastaan. Ottelu päättyi maalin voittoon 41-34 ECG:n hyväksi.

Giantsin U15 mestaruuteen johdattanut #21 Juulio Vahla on hoitanut pelinrakentajan tonttia viimeiset ottelut.  Joukkueella on rutiinia hyvää suorittamiseen molemmin puolin palloa. Wr/db #1 Nooa Kurki on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista ballereista. Kurki ehti tekemään debyyttimaalinsa Vaahteraliigassa Porvoon Butcherseissa.   Db #84 Neo Nieminen tekee takuuvarmaa jälkeä puolustuksen takakentällä pelien tunnistamisen ja oikeaoppisen sijoittumisenansiosta. Linjapelissä U19 maajoukkueessa loistaneet  väkivahvat #56 Juuso Linja ja #52 Gabriel Santos ovat todella vaikeita pideltäviä.  Santos on vieraillut myös keskushyökkääjänä.
Päävalmentaja Jarkko Niemisen luotsaama joukkue ei ole hävinnyt yhtään ottelua tällä kaudella. Taktinen valmistautuminen on ECG:n U17 joukkueella ollut huolellista. välierästä puuttuvat avainpelaajat dl Alexander Huhtaniemi, wr Daniel Rubinstein sekä rb Anton Norta, jotka ovat matkanneet rapakon toiselle puolen ja mittelevät voimiaan USA:n high school -sarjoissa.

Pelinrakentaja #4 Sifiso Salama on Wolverinesin hyökkäyksen moottori. Hän pystyy toimittamaan pallon pitkälle heittäen ja omaa myös kipakat jalat. Laitahyökkääjäkaksikko #29 Paul Ghansah ja #31 Ansab ”Amu” Alrubaie ovat Salaman ykköskohteita hyökkäyksessä. Gansah onnistui tekemään kaksi pitkää maalia ottelussa Giantsia vastaan. Ratkaisijoita Wolverinesilla on kuitenkin vähemmän kuin naapurilla. Ottelussa linjapelissä Wolvojen on todella astuttava esiin  mm. #56 Aleksanteri Jääskeläisen, #68 Tobias Jacobin ja #77 Emil Löfgrenin avulla. #43 Kaapo Viuha kannattelee puolustuksen takakentän toimia ja on poiminut pallohaukkana syötönkatkoja.
Osa pelaajista  u17 pelaajista on saanut arvokasta kokemusta Wolverines Blue -joukkueessa miesten  II-divisioonassa ja he osallistuvat la 20.8. sarjan finaaliin Spartansia vastaan.
Päävalmentaja Ville Valasti on tuonut Eastern Michiganin vuosilta huippuosaamista juniorivalmennukseen. Wolverines on ottelussa under dog -roolissa, joka tekee siitä ilman paineita finaalipaikasta taistelevan entistä tiiviimmän joukkueen.

 

Lataa PDFTulosta