Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

U20 miesten SM-sarjan runkosarja kierrosta vaille valmis

Butchers ja Wolverines kahinoivat Porvoossa. Vaasassa pelattavassa Botnia Bowlissa ovat vastakkain Royals  ja Crocodiles. Roosters isännöi Falconsia Velodromilla.

SM-sarjan joukkueet on on jaettu kahteen lohkoon edelliskauden sijoitusten mukaisesti. Kauden 2020 mestari oli Wasa Royals.  Sarjassa kohdataan oman lohkon joukkueet ja lisäksi yksi joukkue toisesta lohkosta. Kummankin lohkon kaksi parasta jatkaa välieriin. Finaali pelataan su 31.10. runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotona. Mikäli vastakkain samalla runkosarjan sijalla olevat, pelataan se lohko 1 joukkueen kotiotteluna.

Butchersin Luukas Eerola on avoimella kentällä varmasti yksi sarjan vaarallisimpia pelaajia. Kenttäasemakilpailussa 16-vuotiaan Eerolan arvo on iso potkunpalautusten muodossa. Hän on onnistunut maalinteossa kolmesti Crocodilesia ja kaksi kertaa Roostersia vastaan. 16-vuotias pelinrakentaja Nooa Kurki on edennyt urallaan tasaisesti. Pallot lentävät hyvin osoitteeseen myös U20 liigassa. Urheilullinen qb yllättää vastustajia myös juoksukyvyillään.
Väkivahva keskushyökkääjä Marnol Raudver on löytänyt hyvän rytmin pallonkantajana. 100kg:n painoista Raudveria on vaikea kaataa 1vs1 tilanteissa. Hän juoksi kaksi maalia ottelussa Crocodilesia vastaan.
Joukkueella on varsin esiintymiskelpoiset linjat, jotka on muodostettu yhdistämällä Giantsin ja Butchersin voimavarat. Hyökkäyslinjassa pelaa kaksi veljeskaksikkoa Joonatan ja Justus Asovaara sekä lahtelaislähtöiset Timi ja Tomi Pirkola. Osa ryhmästä on kokeillut myös Vaahteraliigavauhtia menneellä kaudella.
Vaahteraliigan ja miesten maajoukkueen tukimies Timi Nuikka on pelannut safetya joukkueessaan. Viimeisenä lukkona toiminen on ollut onnistunut järjestely. Joukkueen yksi voimahahmo on rb/lb Michael Fiskari, jolla on kyky muuntaa lyhyet syötöt tuotteliaiksi etenemisiksi. Suoraviivainen pallonkanto sekä tehotaklaaminen onnistuvat myös.

Crocodilesin ryhmä on yhdistelmä Vaahteraliigan vauhtia ja nuoria lahjakkuuksia sekä Seinäjoelta että Jyväskylästä.  Peliä johtaa qb Jaakko Kasari, joka palasi pienen tauon jälkeen jenkkifutisviheriöille. Kasarin ykköskohde on nuorten maajoukkueita kolunnut liimanäpit omaava Kaapo Peurakumpu. Hän  teki kolme maalia Butchersia vastaan ja oli joukkueensa hyökkäyksen näkyvimpiä pelaajia. Mielenkiintoinen nimi on Jere Saranpää, joka palasi kasvattajaseuraansa pelaamaan middle linebackeria. Saranpää kävi juoksemassa  joukkueensa 2 lisäpistettä viimeisen maalin jälkeen. Varma suorittaja löytyy myös takakentältä, josta toisen polven jenkkifutari Aatu Tuokko (25 taklausta Vaahteraliigassa).
Video Seinäjoki Crocodiles-Porvoo Butchers

Falconsin nuori ryhmä on pääosin hyvinkääläisistä pelaajista koostuva ryhmä, johon on liittynyt muutamat pelaajat Lahdesta ja Hämeenlinnasta. Falconsin hyökkäys eteni ensimmäisessä ottelussa Wolverinesia vastaan 174 jaardia. Falconsilla oli voiton avaimet jo käsissään, kun joukkue yritti kenttäpotkumaalia ottelun loppuvaiheessa, mutta ahmapuolustus selvitti tilanteen. Joukkue esitteli ensimmäisessä ottelussaan neljä eri pallonkantajaa maalin teossa: Pyry Kanerva,  Aleksi Ruuth,  Tuomas Aaltonen sekä Aatos Airto. Airto teki neljä minuuttia ennen loppuvihellystä ottelun tasoittaneen maalin.  Lahti Panthersin rb/de Tuomas Aaltonen (189cm, 90kg) pelasi kovaa molempiin suuntiin ja eteni varsin voimakkaasti pallon kanssa. Puolustuksen Pyry Kanerva oli  tukimies paikallaan. Arttu Tapolan kookas hahmo nähtiin myös aktiivisesti eri tilanteissa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Linjan kokeneimpaan kaartiin kuuluu nuorten ikäkausimaajoukkueita kolunnut Eetu Jokinen.

Roosters on ainoa joukkue, joka on selvinnyt molemmista otteluistaan voittajana ja käytännössä varmistanut lohko 1:sen voiton. Hyökkäysmiehistön primus motor on tiukassa syyskunnossa oleva pelinrakentaja Ambro Urjansson, joka selvästi nauttii peliajasta ja vastuusta. Miesten maajoukkueessakin esiintynyt heittokone on jakanut pelivälinettä erityisesti Tarmo Pitkäselle, joka otti 14 kiinniottoa ja eteni niillä peräti 304 jaardia. Toinen vankka kohde on kevyesti liikkuva Santtu Vehkomäki (194cm, 95 kg). Hän viimeisteli Royals ottelussa kolme maalia. Linjan ankkuri on 193cm +130kg painava Aleksi Närhi, joka on jo saanut yliopistotarjouksia rapakon takaa. Närhen takaa palloa kantaa pääosin Santeri Norrena, joka jatkaa lupaavia otteitaan.
Joukkueen puolustus oli hurjalla päällä ottelussa Butchersia vastaan. Se peitti 7 irtopalloa ja lisäksi Tommy Nylund otti 2 syötönkatkoa. Joukkueiden ottelu päättyi lopulta 31-22 Roosters voittoon.

Royals on U20 mestariviittaa viime kaudelta kantava joukkue. Ensimmäisessä ottelussa Roostersia vastaan kuninkaalliset hävisivät parikymmentä pistettä. Seuraavassa ottelussa Falconsia vastaan kone olikin jo käynnistynyt siinä määrin, että voitto tuli siipirikkoisesta Hyvinkään ryhmästä 0-56. Royalsin rungon muodostaa 10 Vaahteraliigassa pelannutta nuorta urheilijaa. Viime vuoden finaalissa isossa roolissa oli Nico Barrow, joka pystyy pelaamaan dominoivasti molemmin puolin palloa rb&lb pelipaikoilla.  Ottelussa Falconsia vastaan Barrow teki neljä maalia. Peter Lundström on kuulunut kantaviin voimiin ja on tehnyt otteluissa viisi maalia. Puolustuksen pilareihin kuuluu myös kovaotteinen db Joseph Penesumbu, joka oli Vaahteraliigan TOP 10 taklauskerhossa. Myös de Alex Arvila on vaarallinen säkittäjä.

Wolverines voitti tiukkaakin tiukemmassa kamppailussa Falconsin. Joukkueen Vaahteraliiga-pelaajat saivat venyä äärimmilleen tasan 26-26 varsinaisella peliajalla päättyneessä ottelussa.  Wolverines onnistui kuitenkin blokkaamaan potkun ja jatkoaika oli selviö.   Voittaja löytyi hyökkäyskilpailun kautta, jossa Wolverinesin pelinrakentaja Tuomas Viuha heitti ratkaisevan syötön Matias Tuomiselle ja sinipaidat voittivat matsin 32-26. Vaahteraliigassa debytoinut Tuominen oli pelipäällä ottelussa ja teki kolme maalia ja eteni 190 jaardia. Hyökkäyksen linjatyöskentely johti Vaahteraliigakauden läpi kolunnut sarjan kookkain pelaaja Leevi Aarnio (199cm, 142kg).  Arttu Partanen juoksi yhden maalin ja oli vaikea taklattava.
Wolverines tilastointiyksikkö ilmoitti joukkueen edenneen ottelussa 336 jaardia, joista 210 heittäen.    Jasper Lindqvistin ja Elmeri Laalon kipparoima puolustus osoitti ratkaisevilla hetkillä riviensä pitävyyttä. 

Lohko 1

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Roosters 2 2 0 85 54 31 4
Royals 2 1 1 88 54 34 2
Falcons 2 0 2 26 88 -62 0

Lohko 2

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Butchers 2 1 1 68 51 17 2
Wolverines 1 1 0 32 26 6 2
Crocodiles 1 0 1 20 46 -26 0

Tulevan viikonlopun ottelut:

la 02.10. kello 14:00 Botniahalli Ulkotekonurmi, Vaasa
Royals  –  Crocodiles
la 02.10. kello 15:00 Pallokenttä, Porvoo
Butchers  –  Wolverines
su 03.10. kello 16:00 Velodromi, Helsinki
Roosters  –  Falcons
Lataa PDFTulosta