Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

U20 tyttöjen SM-sarja vauhtiin lauantaina

Jenkkifutistyttöjen U20 sarja potkaistaan käyntiin lauantaina kahdella ottelulla.  Neljän aluejoukkueen ympärille rakennettu tiivis sarja huipentuu toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattavaan loppuotteluun.

Tälle keväälle tyttöjen sarjaan on koottu joukkueet Helsinki Wolverinesin, Tampere Saintsin, West Coast Phoenixin ja Kuopio Steelersin runkojen ympärille.  Kaikkiaan projektissa on mukana pelaajia peräti 17 eri seurasta ympäri Suomea.

Sarjapäällikkö Milena AbbasMamode on iloinen vuosi vuodelta suuremmaksi kasvavasta tyttöjen osallistujamäärästä:

-Todella hienoa että saadaan taas tyttöjen oma sarja käyntiin neljän joukkueen voimin ja taas on monta seuraa aluejoukkueiden mukana. Kehitystä on tapahtunut viime vuodesta ja tyttöjä on reippaasti enemmän mukana kuin 2021. Seurojen välinen yhteistyö on ollut suuressa roolissa. Edelleen on silti tärkeää kehittää ja vakauttaa tyttöjenkkifutiksen asemaa suomessa. On kuitenkin hienoa, että pystymme tarjoamaan tyttöjen oman sarjan, jossa osa pelaajista pelaa ekaa kertaa oman ikäisten tyttöjen kanssa samassa joukkueessa.

Tyttöjen U20 mestaruus on päästy ratkaisemaan Suomessa jo kolmasti. Mestaruudet ovat menneet Wolverinesin (2019), Saintsin (2020) ja Jaguarsin (2021) ympärille rakennetuille tyttöjoukkueille. Aiemmin mestaruudet on ratkaistu syksyllä, mutta nyt ensimmäistä kertaa vauhtiin päästään ennen aikuisten sarjojen käynnistymistä.  Sarjassa pelataan 7vs7 muotoista vauhdikasta jenkkifutista.

U20 tytöt, Kierros 1

  • La 16.4. klo 12.00  Saints – West Coast Phoenix
  • La 16.4. klo 13.00  Helsinki Wolverines – Kuopio Steelers

 

Katso koko sarjaohjelma:  U20 tytöt 2022

Kuva: Jari Turunen

 

 

Lataa PDFTulosta