Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

USA:n naiset voittaneet kaikki tarjolla olleet MM-tittelit

Suomi kohtaa keskiviikkona Myyrmäen jalkapallostadionilla USA:n naisten amerikkalaisen jalkapallon MM-semifinaalissa. Yhdysvaltalaiset lähtevät peliin selvänä ennakkosuosikkina. He ovat voittaneet kaikki kolme aiempaa MM-turnausta ylivoimaisesti.

Naiset ovat pelanneet amerikkalaisen jalkapallon maailmanmestaruudesta kolme kertaa lajin historiassa.  Vuoden 2010 MM-kisat järjestettiin Tukholmassa, 2013 pelattiin edellisen kerran Vantaalla ja vuonna 2017 kisapaikkana oli Kanadan Langley. USA:n naiset ovat voittaneet kaikki pelaamansa MM-pelit ja samalla kolme mestaruutta. Aiempien MM-kisojen yhdeksässä pelissä yhdysvaltalaisten keräämä piste-ero on murskaava 574–23.  USA avasi Vantaan MM-kisat lauantaina 63-0 voitolla Saksasta.

Suomi Euroopan menestynein maa jenkkifutiksessa

Suomen naiset ovat ainoana eurooppalaisena maajoukkueena yltäneet mitaleille MM-kisoissa. Pronssiset mitalit on saavutettu kahdesti, vuosina 2010 ja 2013. Edellisissä kisoissa 2017 Suomi sijoittui viidenneksi. Hallitseva Euroopan mestari Suomi aloitti kotikisansa 2022 vakuuttavasti voittamalla Ruotsin lauantaina suurinumeroisesti 49-0 ja ylsi voitollaan välierään.

USA ja Suomi kohdanneet kaksi kertaa

Suomen naiset ovat kohdanneet USA:n kaksi kertaa MM-tasolla. Lajin ensimmäisissä MM-kisoissa Tukholmassa amerikkalaiset voittivat pelin 72–0 ja Langleyssä 2017 lopputulos oli 48-0. USA:n ja muun maailman tasoero on kaventunut kisa kisalta ja keskiviikkona nähdään kuinka paljon suomalaiset ovat ajaneet eroa kiinni. Joukkue on virittäytynyt haastamaan itsevarmat jenkit.

IFAF Women´s World Championship 2022 välieräpeli USA – Suomi  pelataan keskiviikkona 3.8. Myyrmäen jalkapallostadionilla klo 16:30.

Toisessa välieräpelissä klo 19:30 ovat vastakkain Kanada ja Iso-Britannia. Välierien voittajat pelaavat sunnuntaina 7.8. mestaruudesta klo 19:30 ja pronssimitalien kohtalo ratkaistaa samana päivänä klo 16:30.

Edellisten MM-kisojen tulokset

Tule Myyrmäkeen kannustamaan Suomi yllätysvoittoon. Let´s make MYYRACLE, (kuten selostajalegenda Mika Laurila asian ilmaisi)

 

Liput:  Lippu.fi

Kuva: Tero Turunen

 

Lataa PDFTulosta