Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Vaahteraliigahistorian toinen suomalainen naisvalmentaja

Pelinrakentaja Pia Kosonen oli naisten jenkkifutismaajoukkueen mukana voittamassa MM-pronssia Vantaan kotikisoissa elokuussa 2022. Tänä kesänä hän on Vaahteraliigan historian toinen nainen valmentajana miesten liigajoukkueen valmennustiimissä.

Helsinki Wolverinesin miesten vaahteraliigajoukkueen pelinrakentajien valmentaja  Pia Kosonen on Vaahteraliigan 44-vuotisen historian kolmas nainen ja toinen suomalaisnainen sarjassa pelaavan joukkueen valmennustiimissä. Ensimmäinen nainen liigajoukkueen sivurajalla nähtiin  kaudella 2021, jolloin Nana Olavuo oli mukana Wasa Royalsin liigajoukkueen valmentajistossa. Kaudella 2022 brittiläinen Rebecca Martin oli mukana Kotka Eaglesin miesten liigajoukkueen valmennustiimissä. (Rebecca Martin lisätty artikkeliin 26.6.)

Vaahteraliigaurallaan Kosonen on voittanut pelaajana Wolverines-paidassa kolme Suomen mestaruutta ja ollut kaksi kertaa mukana loppuottelun häviävänä osapuolena. Maajoukkuepaidassa hän on esiintynyt 11 kertaa ja palkintokaappiin on kertynyt MM-pronssin ohella EM-kultaa. Mikä sai meritoituneen pelinrakentajan hyppäämään uuteen rooliin? Näin Kosonen kertoo päätöksensä taustoista:

-Viime kausi oli loukkaantumisen ja muiden tekijöiden vuoksi melkoista hampaan kiristelyä ja jo viime kauden aikana oli ajatus, että tällä kaudella en pelaa. Se, että onko oma peliura kokonaan ohi, ei ole vielä täysin selvää. Mietin jossain kohtaa, että valmentaminen voisi kiinnostaa…

Klikkaa vaahteraliiga.fi sivulle ja lue koko juttu…

 

Lataa PDFTulosta