Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Vaahteramalja golf XIII järjestetään Seinäjoella 8.9.2023

Vaahteramaljan yhteydessä perinteisesti järjestettävä Vaahteramalja golf pelataan tänä vuonna Seinäjoen komealla Ruuhikoskigolfin kentällä. Jenkkifutisperheen alumneja, sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita sekä aktiivipelaajia yhteen kokoava tapahtuma järjestetään nyt 13. kertaa.

Vaahteramaljagolf XIII

Kaikkien aikojen 13. Vaahteramalja golf järjestetään tänä vuonna Vaahteramalja XLIV:n isäntäkaupunki Seinäjoen Ruuhikoskigolfin kentällä perjantaina 8.9. klo 14:00 alkaen. Kilpailumuotona henkilökohtainen pistebogey sekä joukkuekilpailu, jonka joukkueet muodostuvat joko ilmoittautuvien pelaajien toimesta, tai ryhmäksi yhdistetyistä yksittäispelaajista. Kisa käynnistyy yhteislähdöllä klo 14:00.

Osallistumismaksu:        69,- (sis. gree fee + lounas ennen kisaa)
Ilmoittautuminen:            https://tournament-site.golfgamebook.com/tournament/52873

Erikoiskilpailut:

  • Paras Scratch-tulos
  • Lähimmäksi lippua
  • Lähimmäksi lippua toisella
  • Pisin drive
  • Vähiten greeniputteja

 

Edellisen kerran Vaahteramalja golf pelattiin 11.9.2022 Gumböle Golfissa. Mukana oli 15 joukkuetta ja 57 pelaaja

ECG:llä eniten joukkuekisan voittoja

Vaahteramalja golfin historian aikana joukkuekilpailun voittaja on löytynyt yhdeksän kertaa jenkkifutisseurojen jäsenistä ktttuista joukkueista. Eniten voittoja on East City Giantsin golffareilla. Kiertopalkinto on matkannut Itä-Helsinkiin neljä kertaa.  Roostersin golffarit ovat vieneet voiton kolmasti ja Polin sekä Butchersin joukkueet kertaalleen. Erilaiset allstars-kokoonpanot ovat voittaneet kisan kolmasti.

Hallitseva joukkuekisan mestari (2022) on All Star -joukkue Tuupparit, jossa pelasivat Veli-Matti Kallislahti, Lassi Kiviemi, Esa Tikkanen ja Ari Tuuli. Henkilökohtaisen kilpailun hallitseva mestari on Tomi Natri (Crocodiles).

Tuupparit, eli Veli-Matti Kallislahti, Lassi Kiviemi, Esa Tikkanen ja Ari Tuuli voittivat joukkuekilpailun 2022
Tomi Natri pelasi kisan parhaan scratch-tuloksen ja voitti lopulta myös pistebogeyn
Petsu Kauppinen voitti melkein pistebogeyn, mutta rehellisenä miehenä luopui voitostaan löytämänsä laskuvirheen takia

Tavoitteena koota alumnit kokoon loppuottelun yhteydessä

Ensimmäinen Vaahteramalja golf järjestettiin vuonna 2008. Hall of Famen jäsenet Risto Luostarinen, Heikki Jäättelä ja Ari Tuuli päättivät koota golfin voimin entisiä jenkkifutispelaajia kasaan sekä aktivoida heitä tulemaan katsomaan Vaahteraliigan finaalia. Luostarinen oli 80-luvulla koonnut alkuperäisen Vaahteramaljapokaalin palasista nykymuotoonsa ja siitä oli jäänyt yksi voittajafiguuri ylimääräiseksi, jonka Repe oli säilyttäny. Figuurille hankittiin marmorinen alusta ja näin oli syntynyt Vaahteramalja golfin joukkuekisan kiertopalkinto. Henkilökohtaisen kilpailun kiertopalkinnon on puolestaan lahjoittanut Ari Tuuli.

Kisan perustaja Ari Tuuli kertoo, että vuosien varrella erilaisia sykähdyttäviä hetkiä on koettu radalla ja klubitiloissa. Yksi tuoreimmista on kertomisen arvoinen:

-Vaahteramalja golfin henkeä kuvaa erinomaisesti episodi viime vuodelta.  Henkilökohtaisen kilpailun parhaana ja voittajana palkittiin Petsu Kauppinen (41 pistettä), mutta tunnollisena miehenä tunnettu Petsu (mm. entinen erotuomari) hän oli kotona tarkistanut omat lyöntinsä ja havainnut, että hänelle oli yhdellä väylällä kirjattu yhden lyönnin verran liian hyvä tulos. Hän oli heti samana päivänä yhteydessä kisajärjestäjään (minuun). Eli tarkistuslaskennan jälkeen hänen pistebogeytulos tipahti yhdellä päätyen samaan bogeytulokseen kuin toiseksi tullut Tomi Natri (40 pistettä). Näin ollen pienemmällä tasoituksella pelannut Tomi (hcp 6,6) nousi voittajaksi Petsun ohi (hcp 32,5).

-Tomi Natri oli enemmän kuin ylpeä ja innoissaan, sillä olihan kyseinen voitto ja pokaali hänen ensimmäinen minkäänlainen Vaahteramaljapokaali. Crocodileissä jefua urallaan pelannut Tomi ei peliurallaan voittanut kertaakaan Vaahteraliigaa ja Vaahteramaljaa; hopeita kyllä löytyy.

Lataa PDFTulosta