Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Varmista vakuutusturvasi harjoituskaudella, lunasta lisenssi.

Huolimatta talven hangista ja koronapandemian aiheuttamista alueellisista rajoituksista, jenkkifutiskesä on joka päivä yhtä päivää lähempänä. Monissa seuroissa harjoitukset pyörivät paikallisviranomaisten asettamissa raameissa. On tärkeää, että lajin harrastajat varmistavat vakuutusturvansa olemassaolon jo harjoituskaudelle.

Lähes kaikilla paikkakunnilla kaikki organisoitu harrastustoiminta on keskeytetty sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet kuitenkin turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti. Esimerkiksi Vaahteraliigan joukkueet harjoittelevat jo katseet kohdistettuina toukokuun puoleen väliin suunniteltuun sarja-avaukseen. Osa joukkueista on saanut jo importteja maahan ja valmistautuminen kauteen etenee hyvässä tahdissa.

Lisenssi ja Sporttiturva

Puolet jenkkifutiksen parissa tapahtuvista hoitoa vaativista loukkaantumisista tapahtuu otteluiden ulkopuolella. Harjoituskauden vakuutusturvan varmistaa parhaiten lunastamalla lisenssin, sekä lisenssin yhteydessä OP-Sporttiturvan.

Sporttiturva on kausikohtainen urheiluvakuutus, jonka voit ostaa ennen kauden alkamista urheilulisenssin yhteydessä. Vakuutus korvaa harrastamasi lajin parissa sattuvien äkillisten tapahtumien aiheuttamia loukkaantumisia ja näistä aiheutuvia tutkimus- ja hoitokuluja. Sporttiturva on voimassa yhden peli-/harrastuskauden kerrallaan, jolloin voit helposti arvioida vakuutusturvan tarpeen aina kausikohtaisesti.

Sporttiturvan piiriin kuuluvia äkillisiä tapahtumia ovat esimerkiksi erilaiset urheillessa sattuvat nyrjähtämiset, venähtämiset ja murtumiset. Sporttiturva korvaa myös tilanteissa, joissa vahinko ei johdu ulkoisesta tekijästä, vaan loukkaannut esimerkiksi oman voimanponnistuksen takia.

Sporttiturva on voimassa otteluissa, kilpailuissa, harjoituksissa ja välittömästi harrastukseesi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Vakuutus on voimassa myös lajiin liittyvillä urheiluleireillä.

Lisenssikauppaan pääset TÄSTÄ

Lataa PDFTulosta