Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Viisi jenkkifutaria valittu Urheilukouluun

Puolustusvoimien Urheilukoulun lajiryhmään on valittu viisi jenkkifutaria, jotka aloittavat palveluksessa lokakuussa 2023.

Urheilukoulun lajiryhmään on valittu: Kosti Hotti, Jaakko Jokinen, Kristian Natunen, Tarmo Pitkänen ja Oskari Toijala.

Urheilukoulun kesälajien saapumiserään valittiin 86 urheilijaa 17 eri lajiryhmästä. Puolustusvoimien urheilukouluun valitut urheilijat aloittavat palveluksensa maanantaina 16.10.2023 Amerikkalaisella jalkapallolla on ollut lajiryhmä vuodesta 2006 lähtien. 79:stä Urheilukoulun suorittaneesta jenkkifutarista 20 on jatkanut pelaajapolkuansa Pohjois-Amerikan yliopistosarjoihin.

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan yhteistyössä koulutettujen sotilasvalmentajien, seurojen, lajiliiton ja urheiluakatemian kanssa.

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen.

Urheilijan arkea helpottaa se, että lähes kaikki illat ja viikonloput ovat vapaata harjoitteluaikaa. Urheilukoulun hakeneet edustavat ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua.

Katso kaikki valitut:  Urheilukoulun kesälajien valitut

SAJL onnittelee valittuja!

Kaartin jääkärirykmenttiin IV/23 valitut jenkkifutarit: Amerikkalainen jalkapallo

Kosti Hotti, Kuopio Steelers

 

 

 

 

 

 

Jaakko Jokinen, Helsinki Roosters

 

Kristian Natunen, Porvoon Butchers

 

 

 

 

 

 

Tarmo Pitkänen, Helsinki Roosters

 

 

 

 

 

 

Oskari Toijala, Helsinki Roosters
Lataa PDFTulosta