Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Viisi jenkkifutaria valittu Urheilukouluun

Puolustusvoimien Urheilukoulun lajiryhmään on valittu viisi jenkkifutaria, jotka aloittavat palveluksessa lokakuussa 2021.

Urheilukoulun kesälajien saapumiserään valittiin 75 urheilijaa 17 eri lajiryhmästä. Puolustusvoimien urheilukouluun valitut urheilijat aloittavat palveluksensa maanantaina 11.10.2021. Amerikkalaisella jalkapallolla on ollut lajiryhmä vuodesta 2006 lähtien. 74:stä Urheilukoulun suorittaneesta jenkkifutarista 20 on jatkanut pelaajapolkuansa Pohjois-Amerikan yliopistosarjoihin.

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan yhteistyössä koulutettujen sotilasvalmentajien, seurojen, lajiliiton ja urheiluakatemian kanssa.

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen.

Urheilukoulun hakeneet edustavat ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua.

Kaartin jääkärirykmenttiin IV/21 valitut jenkkifutarit:

  • Barrow Nico, Wasa Royals
  • Lindqvist Jasper, Helsinki Wolverines
  • Lundström Peter, Wasa Royals
  • Närhi Aleksi, Helsinki Roosters
  • Saranpää Jere, Seinäjoki Crocodiles

 

Katso kaikki valitut:  Urheilukoulu kesälajien valitut

SAJL onnittelee valittuja!

 

Kuva: Puolustusvoimat

Lataa PDFTulosta