Ajankohtaista

Ville Valastin haave ammattilaisuudesta toteutumassa

Ville Valasti oli mukana antamassa virtuaalisia näyttöjä kanadalaisille pelaajatarkkailijoille Vantaan CFL Global Combine katsastustapahtumassa. Vaahteraliigan vuoden linjamies pokaalin kaudelta 2020 pokannut Valasti halusi katsoa riittäväkö rahkeet CFL:n draftiin saakka. Levollisuutta mieleen tuovat kuitenkin jo valmiit sopimukset Saksaan ja Suomeen.

Ville Valastin oli määrä osallistua tammikuussa 2020 CFL:n Global Combine testeihin Vantaalla, mutta matkustusjärjestelyjen epäonnistumisen johdosta hän ei ollut mukana vuodentakaisessa tapahtumassa. Valastin ja Chris Mulumban viime hetken peruutukset olivat suuria pettymyksiä maahamme saapuneille CFL:n pelaajatarkkailijoille. Molemmat Yhdysvaltain yliopistokentillä mainetta niineet puolusyuslinjan pelaajat kiinnostivat värväreitä jo tuolloin. Nyt Ville pääsi mukaan neljän suomalaishuipun ryhmään ja antoi tilastoihin hienot näytöt lähetettäviksi CFL-joukkueiden värväreille.

Sopimus ELF:n Frankfut Galaxyyn

Riippumatta siitä vastaanottaako Ville kutsua CFL:n virtuaaliseen Global Draft-tilaisuuteen, miehellä on tulevan kauden suunnitelmat jo hyvällä mallilla.  Valasti on solminut sopimuksen uudessa eurooppalaisessa ammattilaissarjassa ELF:ssa pelaavan Frankfurt Galaxyn kanssa.  Samaiseen joukkueeseen julkaisi oman sopimuksensa aiemmin tällä viikolla niin ikään Helsinki Wolverinesissa Vaahteraliigan hopeamitalit Valastin kanssa napannut ruotsalainen Sebastian Gauthier.

Uuden ELF-sarjan käynnistymistä on spekuloitu lajin parissa monin eri sävyin, mutta Valastilla on vahva usko siihen, että uusi sarja tullaan ponkaisemaan käyntiin tulevana kesänä. Ainoa este tuolle voi olla pandemian pitkittyminen ja Saksan valtion mahdolliset kokoontumisrajoitukset.

Mikäli Valasti suunnitelma B (Saksa) ei onnistu, on hänellä takataskussa plan C, eli valmis sopimus Vaahteraliigaan valmistautuvan Wolverinesin kanssa. Valasti julkaisi alkuvuodesta solmineensa ammattilaisoption sisältävän sopimuksen helsinkiläisjoukkueen kanssa ja on ollut mukana joukkueen valmennustiimissä ja harjoitusvahvuudessa läpi talven.

 

Kuva: Jari Turunen

Lataa PDFTulosta