Close this search box.

Ajankohtaista

Wasa Royals U20 mestariksi

kuva: Jaakko J. Salo

Wasa Royals jatkoi kauden loppuun voittamattomana. Tiukassa finaalissa Helsinki Roosters kaatui 22-19. Pronssimitalit sarjassa sai ECG-Butchers.

Aatos Airto kantaa palloa ja Alexander Dirisha linjapainii Sampo Leppäsen kanssa. Kuva: Jaakko J. Salo

150 hengen yleisö oli kerääntynyt seuraamaan tasokasta loppuottelua Vaasan Isolahden jenkkifutispyhättöön.  Kotijoukkue Royals oli hermostuneen oloinen eikä näyttänyt ihan itseltään ottelun alussa.
Roosters oli saanut lisäpelaajia rosteriinsa viikon takaiseen otteluun verrattuna. Helsinkiläiset aloittivatkin ottelun pirteästi ja yrittivät ensimmäisellä neljänneksellä field goalia, joka meni ohi. Aatos Airto kuljetteli ajoittain palloa mallikkaasti. Lentopotkut olivat pääosassa ensimmäisellä neljänneksällä ja ne viuhuivat suuntaan ja toiseen. Ottelun ensimmäisen pistesuorituksen teki Roosters, kun Artturi Tähkäpää irtaantui pitkään kiinniottoon. Lisäpiste epäonnistui. Roosters johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 0-6.

#19 Veeti Leppänen vs Artturi Tähkäpää taistelevat pallosta. Kuva: Jaakko J. Salo

Toisella neljänneksellä pelinrakentaja Haapamäki alkoi suorittamaan tehtäväänsä. Hän heitti yritysvuorolla kuusi perättäistä heittoa onnistuneesti, joista viimeisellä tavoitti laitahyökkääjä Kelvin Godwinin. Hän vapautti kotiyleisön riemuun ja kiisi maaliin vieden joukkueensa tasoihin 6-6. Oliver Vesiluoma potkaisi Royalsin kärkeen 6-7.

Roostersin joukkueesta sateentekijän viittaa puettiin Artturi Tähkäpäälle. Ovelan reverse-pelin jälkeen Jon Hietakunnas heitti Tähkäpäälle ja helsinkiläiset siirtyivät taukojohtoon 7-13. Lucas Suokas potki lisäpisteen sisään.

Raul Khalifa paketoi pallonkantaja Airtoa. Kuva Jaakko J. Salo

Kolmannella jaksolla ei tapahtunut pistesuorituksia. Roostersin takakenttä koki kovia, kun Jaakko Jokinen ja Elias Ylimäki joutuivat jättämään pelikentän. Roosters oli onnistunut kertaalleen nappaamaan syötönkatkon.

Vaasan kunto kesti loppuun asti. Neljännen jakson alussa Royalsin pelinrakentaja Elias Haapamäki juoksi Roostersin rangaistussuman jälkeen lähietäisyydeltä joukkueen tasoihin 13-13. Isossa lisäpistepelissä Samu Suominen nappasi blokkimuuriin osuneen potkupallon itselleen ja juoksi hyökkäyslinjamiehen roolissa 2 pistettä ja vei joukkueensa 15-13 johtoon.

Ottelun viimeisellä minuutilla tapahtui paljon. Ensimmäinen käännekohta oli Royalsin Raul Khalifan suoritus, kun hän mursi taklauksen lyhyen heiton jälkeen ja juoksi 70 jaardia pitkän voittomaalin ajassa 0:44. Oliver Vesiluoma potkaisi lisäpisteen.
Roosters palautti potkun keskikentän tuntumaan ja tämän jälkeen eteni rangaistuksen myötä hyvää kenttäasemaan. Gustav Wahlstein teki heittomaalin 30 sekunnin päästä kavennusmaalin – tilanne kutkuttava 22-19. Roostersin onside-potku onnistui ja pallo jäi lopussa Roostersille, mutta joukkue ei saanut enää palloa maalialueelle.

Elias Haapamäki etenee pallon kanssa. Kuva Jaakko J. Salo

Royalsilta löytyi tarvittavat yksilöt voittamiseen tiukassa ottelussa. Vaasa oli valmistautunut pitkän heiton puolustamiseen ja tässä tukimiehet blitzasivat keskeltä tehokkaasti puolustuksen linjan kompatessa. Puolustuslinjassa vieraillut Samu Suominen oli vaikea pysäytettävä. College-mitoissa oleva Suomisella elää ja hengittää urheilijan elämää ja se näkyy voimakkaana suorittamisena kentällä.
Wasa Royalsin pirteästi pelannut tukimies Advan Kelmendi teki muutaman tärkeän haamutaklauksen ja oli koko matsin ajan mukana kaikessa. Lisäksi hän pelasi sitkeästi vamman kanssa eläen läpi ottelun. Royals onnistui ottelun tärkeillä hetkillä mm. kaapimaan viiden jaardin päähän edenneen Roostersin fumblaaman irtopallon itselleen sekä onnistui blokkaamaan Roostersin potkumaaliyrityksen.

Vas. Aldan Kelmendi, Jerry Silomaa ja Samu Suominen.
SAJL:n nuorisovaliokunnan pj Ari Havulehto jakaa MVP-palkinnot. Vas. Advan Kelmendi, Jerry Silomaa ja Samu Suominen.