Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

William Young jatkaa Wolverinesissa

Helsinki Wolverines julkaisi perjantaina solmineensa pelaajasopimuksen William Youngin kanssa.  Kausi 2023 tulee olemaan Youngille jo kolmas Vaahteraliigassa.

William Young vahvistaa Wolverines-hyökkäystä myös kaudella 2023. Kaudella 2019 tuhoisaa jälkeä Vaahteraliigassa tehnyt keskushyökkääjä lähtee tulevaan kesään paremmista lähtökohdista kuin viime vuoteen. Young liittyi Wolverinesin joukkueeseen viime keväänä kahden vuoden koronatauon jälkeen ja mies pääsi totuttuun vauhtiin vasta kauden lopulla. Kaudella 2019 Young keräsi Vaahteraliigan runkosarjassa 1921 jaardia ja 22 touchdownia. Lukujen rinnalla miehen viime kauden 689 jaardia ja kolme touchdownia tuntuvat vaatimattomilta.

Wolverines-päävalmentaja Pekka Lamminsalo on tyytyväinen Youngin jatkoon ahmapaidassa:

Willin jatkaminen kaudella 2023 oli suhteellisen helppo päätös. Hän on todellinen joukkuepelaaja ja omien pelisuoritustensa lisäksi hän tekee myös ympäröivistä pelaajistamme parempia. Nuo ovat ominaisuuksia, jotka sopivat siihen kulttuuriin mitä rakennamme ja oli ilo pitää Will mukana ringissä.

-Tavoitteenani on käyttää Willin nopeutta hyödyksi laajemmin kuin ainoastaan keskushyökkääjän paikalla. Avaimena on pyrkiä maksimoimaan Will pallon kanssa avoimella kentällä.

Ennen Suomeen saapumistaan Young on saavuttanut Tsekin mestaruuden Prague Black Panthersin paidassa. Yliopistopelinsä hän pelasi Southeast Missouri State (NCAA D1) yliopistossa. Kaksi ensimmäistä collegevuotta miehen opinahjona oli Highland Community College Kansasissa.

William Young on nykyään Tsekin kansalainen, eikä hän kuormita Wolverinesin EU:n ulkopuolisten pelaajien kiintiötä. Tähän mennessä viime kauden pronssijoukkue on julkaissut vasta yhden yhdysvaltalaispelaajan sopimuksen.  Viime kaudella joukkueen mukana pelannut Alvin Reels Jr on toistaiseksi ainoa jenkkivahvistus ahmapaidassa.

Kuva: Jari Turunen

 

Lataa PDFTulosta