Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Wolverines aktivoi tyttöjä jenkkifutikseen ilmaisella aloituskaudella

Viime viikkoina mediat ovat nostaneet esille kaksi nuorten liikuntaan ja urheilemiseen liittyvää ongelmaa. Harrastamisen hinta on monessa lajissa karannut käsistä ja toisaalta lapset ja nuoret liikkuvat liian vähän. Helsinki Wolverines kertoi maanantaina projektista, jolla nuoria tyttöjä halutaan aktivoida liikkumaan poikkeuksellisen edullisesti jenkkifutiksen parissa.

Helsinki Wolverines julkaisi projektin, jossa tyttöjen ja nuorten naisten harrastamista tuetaan taloudellisesi.  Käytännössä tämä merkitsee sitä, että seura tarjoaa kauden 2023 kausimaksun ja pelivarusteet ilmaiseksi 10-20-vuotiaille lajin uusille harrastajille. Helsinkiläisjoukkueen päämääränä on kasvattaa tyttöharrastajien määrää amerikkalaisessa jalkapallossa ja ennaltaehkäistä varhaista liikuntaharrastuksen lopettamista saamalla mukaan muiden lajien harrastajia.

Wolverinesin tyttöjefu-projektista vastaava Ilari Lehterä kertoo hankkeen taustoista näin:

-Olemme onnistuneet rakentamaan miesten puolelle toimivan pelaajapolun junioreista Blue-joukkueen (Helsinki Wolverinesin 2-joukkue, joka pelaa Miesten 1-Divaria kaudella 2023) kautta Vaahteraliigajoukkueeseen. Ajattelimme, että miksei tämä olisi mahdollista myös naisten puolella. Rakentamalla vastaavan pelaajapolun tytöistä alkaen, saisimme jatkuvuutta Naisten Vaahteraliigajoukkueelle. 

Tavoitteena tyttöharrastajien määrän kasvattaminen

Wolverines on ollut aktiivinen toimija tyttöjefussa, jo seuralla on ollut joukkue pelaamassa U20-sarjan Suomen mestaruudesta kaikkina kolmena kautena, jolloin tyttöjen mestaruudesta on pelattu. U20-sarjan joukkueet ovat aiemmin koottu ns. aluejoukkueiksi useamman seuran nuorista pelaajista. Nyt Wolverines haluaa ottaa uuden askeleen tyttöharrastajien määrän kasvattamisessa. Näin Lehterä seuran tavoitteista.

-Tavoitteemme projektille on ensisijaisesti edistää tyttöjen harrastustoimintaa ja kasvattaa tyttöharrastajien määrää seurassamme. Haluamme lisäksi ennaltaehkäistä varhaista liikuntaharrastusten lopettamista. Jos edellinen harrastus on päättynyt vaikkapa taloudellisista syistä tai korona-rajoitusten vuoksi, on amerikkalainen jalkapallo hyvä väylä palata takaisin liikunnan piiriin.

-Meille saa tulla mukaan tähän ryhmään kaiken ikäiset tytöt ja nuoret naiset vaikkei olisi organisoitua liikuntaa aikaisemmin harrastanutkaan. Kaikille löytyy pelipaikka lajin monipuolisuuden vuoksi ja lajia voi harrastaa kokonaan verhoontuneena.

Wolverines-tiedotteen mukaan projekti saa tukea Helsingin Kaupungin Liikuntavirastolta.

 

Kuva: Jari Turunen

 

Lataa PDFTulosta