Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Wolverines ja Bouncers jatkavat naisten liigassa tappiotta.

Naisten Vaahteraliigassa on saatu kaksi täyttä sarjakierrosta valmiiksi. Viime kauden hopea- ja pronssijoukkueet jatkavat sarjaa ilman tappioita. West Coast Phoenix ja Lionesses ovat molemmat ilman voittoja.

Kahden pelatun sarjakierroksen jälkeen joukkueiden voimasuhteista alkaa olla tuntuma.  Erityisesti Wolverines on antanut vahvan näytön kovasta kevätkunnosta ja joukkue onnistui tehtailemaan lauantaina Lohjalla useampia Naisten Vaahteraliigan ennätyksiä. Kahdesta tappiostaan huolimatta myös West Coast Phoenix on osoittanut taistelevansa tällä kaudella voitoista uudella ilmeellä.

Lionesses – Wolverines 6 – 82 (6-36)

Toisen kierroksen avausottelussa Lohja Lionesses pelasi Harjun kentällä ensimmäisen kotiottelunsa ylimmällä sarjatasolla. Debyytti lähtikin liikkeelle mallikkaasti. Kotijoukkue kuljetti palloa ennakkoluulottomasti ensimmäisellä hyökkäysdraivillaan 48 jaardin matkan aina Wolverinesin 13 jaardin viivalle, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Wolverines sai pallon haltuunsa oman maalin läheisyydessä ja antoi heti ensimmäisellä pelillään näytteen siitä, mitä odotettavissa oli loppuiltapäivän ajaksi.  Keskushyökkääjän paikalla pelannut Essi Söderholm juoksi pallon kanssa 87 jaardia maalialueelle saakka ja avasi joukkueensa maalihanat.

Lionessesin nopea kavennusmaali tarjosi hetken lohtua kotijoukkueelle ennen vierailijoiden pistekimaraa. Wolverinesin ennätystehtailussa pelinrakentajan paikalla lauantain pelissä pelasi Pia Kosonen.

Wolverines rikkoi pelissä useampia Naisten Vaahteraliigan ottelukohtaisia ennätyksiä:

  • Eniten hyökkäysjaardeja 702  (vanha 649, Trojans 2016)
  • Eniten tehtyjä pisteitä 82 (vanha 80, Roosters 2017)
  • Eniten hyökkäysjaardeja per yritys 16 (vanha 11,9, Steelers 2019)
  • Eniten juoksujaardeja per ottelu 650 (vanha 492, Trojans 2017)
  • Eniten juoksutouchdowneja per ottelu 8,  (vanha 7, useampia joukkueita)

 

Joukkueen ennätystehtailusta huolimatta yksilösuoritukset jakautuivat useammalle pelaajalle, joten yksilöennätyksiin ei pelissä ylletty.

Tutustu:  Ottelun tilastot

 


West Coast Phoenix – Trojans  20 – 32 (6-20)

Poikkeuksellisesti Ruskon Kirkonkylän kentällä pelattu Phoenixin kotiottelu tarjosi vauhtia ja vaihtelevia tilanteita. Trojansin voitosta huolimatta tiukka taistelu osoitti Phoenixin pelin kehittyneen edelliskaudesta reippaasti.

Raisiolaiset siirtyivät ottelussa johtoon Tiia Jansenin napattua Ronja Sulinin heiton kiinni maalialueella komean 73 jaardia pitkän driven päätteeksi. Ilmasilta Sulinin ja Jansenin välillä oli keskiössä WCP:n kavutessa tasoihin ottelun viimeisen neljänneksen alussa. Trojansin rutiini oli lopulta liikaa Phoenixille ja voitto karkasi Turkuun kahden TD:n marginaalilla.

Mestarijoukkue Trojans on aloittanut kautensa lauantain voitosta huolimatta hieman alavireisesti. Avausottelussa tappio Wolverinesille ja lauantaina Phoenix teki turkulaisten iltapäivästä tukalan. Joukkueen tähtipelaaja Lea Kaszas ei pukenut lainkaan avausotteluun ja oli Ruskossakin tilastomerkinnät löytyvät ainoastaan puolustuksen puolelta. Ottelun loppuratkaisu oli kuitenkin Kaszasin käsialaa. Hän nappasi ottelun lopulla Phoenixin heittopelin hyppysiinsä ja viimeisteli loppulukemat palauttamalla syötönkatkonsa maaliin saakka.

Tutustu: Ottelun tilastot

 


Bouncers – Saints  27 – 14 (7 – 8)

Mikkelin Urpolassa kohtasivat sunnuntaina sarjan ennakkoveikkauksissa kolmos- ja nelospaikoille povatut joukkueet. Molemmilta löytyi avauskierrokselta voiton tuomat kaksi pistettä jo kerättynä sarjataulukossa. Tamperelaisten tiedettiin laittavan pallon ilmaan, kun Bouncersin hyökkäyksen painopiste avauspelissä oli juoksujen puolella.

Ottelun avauspuolisko on tasaista taistelua, jossa molemmat onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Saints sai kuitenkin siirtyä puoliajalle yhden pisteen johtoasemassa Butchersin potkaistua oman lisäpisteensä, mutta Saintsin Emma Kammonen onnistui juoksemaan 2 lisäpistettä pohjiin. Toisella puoliajalla kotijoukkue onnistui maalinteossa kolmesti ja repäisi eron, joka kantoi pelin loppuun saakka.

Bouncersin päävalmentaja Isaak Marshall kertoi pelin jälkeisessä haastattelussa, että joukkueen pelisuunnitelmana oli pysäyttää Tampereen laadukas heittopeli ja siinä onnistuttiin, mutta tulostaululle jäänyt lopputulos ei oikeasti kerro kuinka tasaisesta ottelusta oli kyse:

-Peli oli tasainen ja meidän täytyi taistella täysillä jokaisesta saavutetusta jaardistamme kentällä. On hieno lopputulos, että saimme lopulta voiton tästä pelistä.

Pisteet:

  • BOUNCERS: Kemppi 12, Pasanen 6, Pajunen 6, Sutinen 3
  • SAINTS: Räty 6, Ahonen 6, Kammonen, 2

 

Tutustu:  Sarjataulukko

Kuva: Kari Toivonen

 

Lataa PDFTulosta