Ajankohtaista

Wolverines ja Bouncers naisten Vaahteraliigan välierässä

Naisten Vaahteraliigan toinen loppuottelija ratkaistaan lauantaina Velodromilla. Arvonnassa onnekkaampi Helsinki Wolverines saa kotikentällään vastaansa Mikkeli Bouncersin.

Naisten Vaahteraliigan runkosarja pelattiin kaudella 2021 neljän joukkueen voimin. Alkuperäisen ohjelman mukaisesti runkosarjan voittaja saa automaattisesti paikan loppuotteluun ja toisesta paikasta taistelevat keskinäisessä pelissään sarjan kakkonen ja kolmonen. Wolverinesin ja Bouncersin päädyttyä taulukossa tasapisteisiin identtisellä voittorekisterillä, välierän kotietu jouduttiin arpomaan.  Lauantaina ratkaistaan, kuka asettuu runkosarjaa dominoineen Trojansin vastustajaksi 4. syyskuuta Myyrmäessä pelattavaan finaaliin.

Välieräjoukkueiden kuntokäyrät sojottavat eri suuntiin. Vahvasti kautensa aloittanut sarjanousija Bouncers on kahden ottelun tappioputkessa ja lähtee nälkäisenä ansaitsemaan paikkaansa SM-finaaliin. Wolverines aloitti kautensa vaisusti, mutta on terästänyt otteitaan ja oli parempi välieräjoukkueiden viimeisessä kohtaamisessa elokuun puolivälissä.  Bouncers vei keskinäisistä ensimmäisen lukemin 36-16 (22-0) ja Wolverines jälkimmäisen 27-6 (19-6).

Wolverinesin aseena ”kolmipäinen hirviö

Helsinki Wolverines lähti kauteen haastavasta tilanteesta. Tiukat koronarajoitukset pitivät joukkueen poissa harjoituskentiltä kauden kynnykselle saakka. Harjoittelemattomuus näkyi joukkueen otteissa ja kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä omiin ropisi oikein kunnolla.  Päävalmentaja Pekka Lamminsalo kertoo, miten keväästä on päästy etenemään tähän pisteeseen:

-Kausi 2021 jää meillä kirjoihin kautena, jolloin kulttuuriamme on koeteltu toden teolla. Kevään pandemiatilanne ei antanut meille mahdollisuutta valmistautua kauteen joukkueena kuin vasta toukokuun puolessa välissä ja olemme siitä lähtien kirineet muita joukkueita valmistautumisessa. Olemme keskittyneet siihen, että kehitymme jokaisessa treenissä vähän enemmän ja tekeminen on alkanut nyt loppukaudesta näyttämään hyvältä. Vielä on paljon töitä tehtävänä, mutta olemme kiitollisia, että pystymme ylipäätään pelaamaan ja jatkamaan kauttamme loppupeleissä.

Sarjan toisella puoliskolla Wolverinesin peli on päässyt uomiinsa. Hyökkäyspeli on lähtenyt rullaamaan ja oma osansa parantuneisiin otteisiin on ollut Saksassa pelanneiden maajoukkuepelaajien Emmi Järnin ja Janika Nikanderin paluulla kokoonpanoon.  Hallitseva mestari on kuitenkin joutunut haastajan asemaan ja lähtee nöyränä hakemaan paikkaa loppuotteluun tunnistaen vastustajan vaarallisuuden. Lamminsalo kertoo millä keinoin Bouncers aiotaan kukistaa lauantaina:

-On sanomattakin selvää, että puolustuksemme täytyy pystyä hidastamaan Emilia Kempin johtamaa juoksupeliä. Bouncersin hyökkäys perustuu vahvaan keskijuoksuun, jota täydennetään räjähtävillä heitoilla ja ulos suuntaavilla end around -juoksupeleillä. Hyökkäyksen puolella, meillä on vastaavasti kriittistä saada oma juoksupeli toimimaan heti pelin alusta lähtien. Uskon, että WCP-ottelussa kaksi maalia tehnyt Kiira Kesä-Heino jatkaa tässä pelissä hyviä otteitaan ja täydentää juoksupelimme kolmipäistä hirviötä, kun vastustajan puolustus keskittyy Kuusiseen ja Jääskelään

Wolverines on saanut pakkansa kasaan juuri oikealla hetkellä (Kuva: Oskari Mäkisarka)

 

 

Bouncers haluaa pelata mestaruudesta

Sarjanousija Bouncers sai kauteensa lentävän lähdön ottaessaan kaksi suvereenia voittoa kauden ensimmäisistä peleistään. Vasta Trojans onnistui katkaisemaan mikkeliläisten rynnistyksen pelissä, jossa Bouncers piti tilanteen tiukkana puoliaikaan saakka.

Mikkeliläisten hyökkäyspeli on perustunut liigan kovimpaan juoksuhyökkäykseen. Wolverinesin Lamminsalonkin mainitsema keskushyökkääjä Emilia Kemppi on tehnyt vakuuttavaa jälkeä keräten kuudessa runkosarjapelissä yhteensä 834 juoksujaardia ja yhdeksän touchdownia. Molemmat lukemat oikeuttavat sarjan tilastojen kärkipaikalle.  Vastavuoroisesti mikkeliläisten heittohyökkäys on ollut sarjan heikointa. Keskimäärin otteluissa on edetty heitoin ainoastaan 39,2 jaardia.

Lauantaina mikkeliläiset valmistautuvat taistelemaan paikasta historiansa ensimmäiseen SM-finaaliin. Pronssisija on jo varma, mutta enempäänkin on mahdollisuus nappipelillä. Bouncers-päävalmentaja Anni Laitinen kertoo joukkueen kehittyneen paljon vaahteraliigakauden aikana:

-Kausi on ollut tähän haastava, mutta palkitseva. Paljon on saatu hyviä onnistumisia läpi kauden sekä joukkue on hioutunut yhteen ottelu ottelulta. Epäonnistumisia ja pettymyksiäkin mukaan mahtuu, mutta niiden myötä myös valtavia kehitysharppauksia niin yksilöillä kuin koko joukkueella.

Laitinen uskoo, että Bouncers pääsee pelaamaan välieräpelissä pienemmin painein ja yleisön odotukset kohdistuvat nelinkertaiseen mestariin joka tapauksessa:

-Lauantailta odotan kovaa jenkkifutista sekä tasaista kamppailua, jossa molemmilla joukkueilla on varmasti kaikki pelissä. Moninkertaisella Suomen mestarilla lienee mestarinviitta tässä ottelussa harteillaan raskaampi, etenkin näin kotikentällään. Bouncersin voiton avaimet ovat varmassa ja vahvassa suorittamisessa peli peliltä. Otteluun lähdemme hyvällä fiiliksellä ottamaan ilon irti jokaisesta downista.

”Otteluun lähdemme hyvällä fiiliksellä ottamaan ilon irti jokaisesta downista” (Kuva: Oskari Mäkisarka)

Iltapeli hämärtyvällä Velodromilla

Lauantaina Velodromilla kohtaa kaksi juoksuvoimaista joukkuetta, joilla kumpaisellakin heittojaardit ovat jääneet kaudella vähiin. Peli saattaa pysyä vähämaalisena, mikäli molempien joukkueiden taktiikkana on laittaa juoksuväylät kiinni ja luottaa, että oma keskushyökkääjä voittaa match-uppinsa vastustajan puolustuksen kanssa.

Välieräottelu potkaistaan käyntiin Käpylän Velodromilla klo 17.30. Juoksupainotteisella pelillä on hyvät edellytykset päättyä ennen hämärän saapumista pyöräilystadionille. Mikäli kello käy hitaammin, saattaa valaistuksesta tulla tekijä, joka vaikuttaa viimeisen neljänneksen pelaamiseen.

Tämäkin ottelu tarjoillaan suorana lähetyksenä Ruutu+ kanavalla. Suora lähetys Velodromilta vauhtiin klo 17.25.

 

Tutustu: Wolverines tilastot 2021

Tutustu: Bouncers tilastot 2021

Kuvat: Oskari Mäkisarka

 

HUOM!  Naisten Vaahteraliigan loppuottelu pelataan lauantaina 4.9. Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla.  Ottelun kickoff on klo 12.00 (aiemmin ilmoitettu 13.00).  Turku Trojans on jo varmistanut paikkansa finaalissa.  On todennäköistä, että pelin katsojamäärää joudutaan rajoittamaan paikallisten koronarajoitusten takia.  Lipunmyynti käynnistetään Lippu.fi-sivustossa välittömästi, kun AVI:n kyseistä viikonloppua koskevat ohjeet ovat varmistuneet ja tarvittavat järjestelyt tehty.

 

Lataa PDFTulosta