Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Wolverines voitti arvonnan naisten Vaahteraliigassa

Naisten Vaahteraliigan välierä pelataan lauantaina 28.8. Helsingissä Käpylän Velodromilla. Wolverines voitti edun itselle sunnuntaina järjestetyssä arvonnassa ja sijoittuu runkosarjassa toiselle sijalle.

Hallitseva naisten Vaahteraliigan mestarijoukkue Wolverines ja sarjanousija Mikkeli Bouncers päätyivät naisten Vaahteraliigan runkosarjan päätyttyä samaan pistelukemaan kumpaisenkin voitettua otteluistaan kolme ja hävittyään niin ikään kolme. Joukkueuiden keskinäiset kohtaamiset menivät tasan ja muilta osin kerätyt pisteet tulivat samanarvoisista peleistä.

Sääntöjen mukainen arvonta järjestettiin sarjapäällikkö Petra Elorannan toimesta sunnuntaina koronakaudelle tyypillisesti Teams-kokouksen avulla.  Arvontaan osallistuivat Bouncersista Anni Laitinen ja Heini Tirkonen sekä Wolverinesista Pekka Lamminsalo. Onnetar suosi tällä kertaa helsinkiläisiä, jotka ovat varanneet Velodromin välieräpeliä varten lauantaille klo 17.30 alkaen.

Trojans voitti runkosarjan puhtaalla pelillä

Turku Trojans viimeisteli liigan runkosarjan voittamalla Mikkeli Bouncersin vierasottelussaan lukemin 0-14. Trojans oli jo varmistanut paikkansa loppuotteluun ennen peliä, mutta Bouncersilla olisi ollut mahdollisuus nousta sarjan kakkospaikalle mikäli voitto turkulaisista olisi irronnut kotikentällä.  Mikkeliläiset taistelivat lujaa ja ottelu oli vielä puoliajalla tlanteessa 0-0.  Kahdella Lea Kaszasin maalilla pisteet lähtivät kuitenkin kohta Turkua.

Trojansin runkosarjavoitto oli suvereeni. Joukkue päästi kuudessa pelaamassaan ottelussa vastustajan maalialueelleen ainoastaan kaksi kertaa.  Ottelukohtainen päästettyjen pisteiden keskiarvo on 2,16.  Turkulaisten hyökkäys tehtaili otteluissa pisteitä 30,2 pisteen keskiarvolla.  Näillä lukemilla ei ole epäselvää, kuka joukkueista lähtee 4.9.  Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla pelattavaan loppuottelun suosikkina.

Bouncers taisteli tosissaan sunnuntaina, mutta hävisi 0-14. (Arkistokuva: Kari Toivonen)

Raisiolainen West Coast Phoenix päätyi naisten Vaahteraliigan sarjataulukon viimeiselle sijalle. Toista kautta ylimmällä tasolla pelaava joukkue ei ole vielä onnistunut voittamaan ottelua sarjassa, mutta pelasi pelejä hyvällä taisteluilmeellä ja on jo käynnistänyt valmistautumisensa seuraavaan kauteen.

Naisten Vaahteraliigan kuudes pelikierros

  • West Coast Phoenix – Wolverines 6-34 (6-12)
  • Bouncers – Trojans 0-14 (0-0)

 

Kuvat: Oskari Mäkisarka, Kari Toivonen

Lataa PDFTulosta