Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Crusadersille viime hetken vahvistuksia liigarosteriin

Vaahteraliigassa kuudenneksi viime kaudella yltänyt United Newland Crusaders julkaisi tänään kaksi kovatasoista pelaajasopimusta.  Cedric Johnsonin jatkosopimuksen lisäksi Onni Soininen palaa lohjalaisten vahvuuteen.

Lohjalla majaansa pitävä Crusaders on rakentanut edustusjoukkueensa rosteria aivan kauden kynnykselle saakka.  Nyt kaksi viikkoa ennen kauden avausottelua seura julkaisee kaksi merkittävää sopimusta, jotka vahvistavat ristiretkeläisten iskukykyä. Molemmilla nyt julkaistuilla pelaajilla löytyy aiempaa historiaa UNC:n joukkueesta.

Cedric Johnson alkaa olla suomalaisen jenkkifutiksen legenda, joka aiemmista arvailuista poiketen on päättänyt jatkaa uraansa Vaahteraliigassa ja Crusadersissa. Kesken viime kauden Wolverinesista Crusadersiin liittynyt Johnson oli tärkeässä roolissa Lohjalaisten varmistaessa sarjapaikkansa ja kukistaessaan muutoin voittamattomana edenneen Steelersin ainoana joukkueena.  Jo 12. kautensa Vaahteraliigassa aloittava Johnson on uransa aikana tehnyt 66 touchdownia ja on onnistuessaan nousemassa liigan kaikkien aikojen pistepörssissä kolmanneksi. Edettyjä jaardeja pääosin pelinrakentajan paikalla pelannut Johnson on kerännyt 5517 (#11) ja on Vaahteraliigan total offense tilastoissa kakkosena veljensä Robertin jälkeen huikealla 17.573 jaardilla.

Soininen hakenut kovuutta USA:n yliopistopeleistä

Helsinki Wolveries-kasvatti Onni Soininen oli voittamassa Lohjalla UNC:n paidassa Spagettimaljaa 2020, mutta siirtyi kaudeksi 2021 takaisin kasvattajaseuraansa.  Yhdysvalloissa Soininen on pelannut ensin kaksi vuotta Rabun Gap-Nachoochee Schoolissa ja sen jälkeen yliopistotason jenkkifutista Lawrence Universityn Vikingseissä (NCAA D3), jossa kaudella 2021 yhdeksässä pelissä saaliina 34 taklausta ja kaksi pelinrakentajasäkitystä.

Vaahteraliigassa pelaamiltaan kausilta 2019 ja 2021 Soinisella on tilastomerkintöjä 20 taklauksesta ja yhdestä pelinrakentajan säkityksestä.

United Newland Crusaders avaa kautensa perjantaina 20.5.2022 Helsingissä Velodromilla, jossa vastaan asettuu kauteen lujasti panostanut Helsinki Wolverines.

Lähde: UNC

Lataa PDFTulosta