Search
Close this search box.

Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Korkeakoulusarjassa kaksi joukkuetta varmistanut lopputurnauspaikkansa

Jenkkifutiksen korkeakoulusarjan viides peliviikko toi ensimmäiset varmat lopputurnauspaikat lohkojen kärkijoukkueille.  Wasa Dogs ja Lappeenranta Wildmen pelaavat varmasti lauantaina 20.4. Imatralla pelattavassa Student Bowl XI-turnauksessa.

Korkeakoulusarjassa pelattiin lauantaina kevään ainoa täysi neljän ottelun kierros. Vierasjoukkueet olivat vahvempia kaikissa peleissä. Lauantaina pistepussiaan täydensivät Wasa Dogs, Aalto Predators, Lappeenranta Wildmen sekä historiansa ensimmäiseen voittoon yltänyt Riemu Rhinos Jyväskylästä.  Dogs ja Wildmen ottivat lohkovaiheessa jo kolmannet voittonsa ja varmistivat paikkansa huhtikuun lopulla pelattavaan Student Bowl XI-turnaukseen.

Paljon panosta jäljellä olevissa peleissä

North-Western lohkoa dominoiva Wasa Dogs varmisti voitollaan oman lohkonsa ykköspaikan, mutta South-Eastern lohkossa paalupaikka on vielä auki. Kolmen voiton Wildmen kohtaa viimeisessä pelissään Aalto Predatorsin, jolla on vielä mahdollisuus nousta itäisen lohkon kärkipaikalle voittamalla molemmat jäljellä olevat kaksi otteluaan.  Lohkon kärkipaikka on arvokas, koska sen haltija välttää lopputurnauksessa Wasa Dogsin kohtaamisen välierävaiheessa. Vaasalaiset ovat hävinneet edellisen kerran korkeakoulusarjan pelin kaudella 2018.

Läntisessä lohkossa runkosarjan kakkospaikka on vielä täysin auki. Tampereen Mahti Cocks, UTU Beaver Hunters ja sarjatulokas Riemu Rhinos Jyväskylästä ovat kaikki voittaneet yhden pelin ennen ratkaisevaa neljättä pelikierrosta.  Todennäköisesti lopputurnauspaikka ratkaistaan Tampereen ja Turun kohtaamisessa lauantaina 6.4. Myös Jyväskyläläisillä on mahdollisuus nousta lopputurnaukseen, mutta sen edellytyksenä on voitto väkivahvasta Vaasasta sekä Beaver Huntersin voittoa Mahtikukoista.

Itäisessä lohkossa on varmaa, että Wildmen on mukana lopputurnauksessa ja NDU Black Knights ei sinne yllä. Tulokasjoukkue Joensuu Hawksilla on yhä mahdollisuus sarjan kakkospaikalle, mikäli se voittaa jäljellä olevissa peleissään NDU:n sekä Predatorsin.  Varsinaista trilleriä odotetaan 6.4. Helsingissä pelattavasta NDU-Hawks pelistä, jossa molemmat nollakerhon joukkueet taistelevat avauspisteistään.

Lauantain ottelut:

  • Tampere Mahti Cocks – Wasa Dogs  0 – 45 (0-32)
  • NDU Black Knights – Aalto Predators  6 – 68 (0-36)
  • UTU Beaver Hunters – Jyväskylä Riemu Rhinos  24 – 40 (12-12)
  • Joensuu Hawks – Lappeenranta Wildmen   12-46 (6-32)

 

Tutustu:  Sarjataulukot

 

Kuva:  Laura Helminen

 

 

Lataa PDFTulosta