Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Korkeakoulusarjassa mukana viisi joukkuetta 2022

Amerikkalaisen jalkapallon perinteinen korkeakoulusarja on ollut luvattoman pitkällä koronatauolla keväästä 2020 lähtien.  Suunnitelma kauden 2022 pelaamisesta alkaa olla valmis ja viisi joukkuetta on ilmoittautunut mukaan taistelemaan mestaruudesta kevään peleissä.

Jenkkifutiksen korkeakoulusarjaa on pelattu edellisen kerran maaliskuussa 2020, jolloin kausi jäi pandemiatoimien takia kolmen ottelun mittaiseksi.  Kaudella 2021 suunnitelma sarjan pyörittämisestä oli olemassa, mutta toistamiseen talvelle yltynyt korona vei pohjan pois pelaamiselta.   Nyt tarkoituksena on nostaa toiminta ylös ja pelit vauhtiin helmikuussa 2022.

Eteenpäin uuden sarjapäällikön johdolla

Korkeakoulusarjan operointi perustuu suurelta osin koulujen ja joukkueiden oman toiminnan perustalle. Sarjalla on oma sarjapäällikkönsä, jonka vastuulla on sarjaohjelman rakentaminen yhdessä joukkueiden kanssa, sekä yhteydenpito SAJL:n eri funktioihin.  Kautta 2022 on rakentamassa uusi päällikkö Markus Hyytinen, joka on saanut kuusi seuraa aktivoitumaan mukaan kevättalven peleihin.   Näin Hyytinen kertoo tulevasta:

-Pari vuotta nyt odoteltu, että päästään pelaamaan! Huomattavalla osalla pelaajista on viimeinen opiskeluvuosi käynnissä ja siitäkin syystä peli-intoa on entistäkin enemmän. Odotan tulevaa kautta erittäin paljon!

Sarjan joukkueet 2022

Korkeakoulusarjan menestynein joukkue on turkulainen UTU Beaver Hunters viidellä mestaruudellaan.  Turkulaiset palaavat kaudeksi 2022 kentille perinteisellä nimellään siitä huolimatta, että mukana on Turun yliopiston lisäksi pelaajia Turun AMK:sta, Novia Yrkeshögskolanista ja Åbo Akademista.

  • Aalto Predators, Helsinki
  • Mahti Cocks, Tampere
  • UTU Beaver Hunters, Turku
  • Wasa Dogs, Vaasa
  • Wildmen, Lappeenranta

 

HUOM!  Tämän artikkelin ilmestymisen jälkeen  Maanpuolustuskorkeakoulu ilmoitti  joutuvansa jättäytymään sarjasta pois. Syksyn ponnisteluista huolimatta kahden vuoden tauko näkyy joukkueen pelaajatilanteessa eikä Black Knights onnistunut kasaamaan kilpailukykyistä rosteria. Joukkue pyrkii mahdollisimman nopeasti palaamaan takaisin kilpakentille. Artikkelin sisältö korjattu vastaamaan tilannette 16.12.2021

Sarjan mestaruutta puolustaa Lappeenranta Wildmen, joka on saanut nauttia Student Bowlin hallussapidosta keväästä 2018 lähtien. Korkeakoulusarjan mestaruudesta on pelattu vuodesta 2012 alkaen.

 

Korkeakoulusarja 2022 on tarkoitus pelata 26.2 – 24.4. välisenä aikana.  Ajankohta kaikilla discleimereillä varustettuna.

 

Lataa PDFTulosta